Vilanova i la Geltrú

Crim de Vilanova: Els tiets troben el cos de la nena a casa d'un veí de qui sospitaven

La menor de 13 anys l'han trobat sota un matalàs a la casa del detingut i amb ferides d'arma blanca

RedaccióActualitzat

Totes les hipòtesis estan obertes sobre el mòbil del crim de la Laia, una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, aquest dilluns al vespre. La policia local va detenir el presumpte assassí, un home de 42 anys, veí de la població i que últimament vivia amb els seus pares, en el pis de sota dels avis de la víctima. Segons els Mossos, el detingut té alguns antecedents per violència a la llar. La nena la van trobar morta a ganivetades al domicili del detingut.

Aquest migdia s'han fet 5 minuts de silenci a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per expressar el dolor per la mort de la nena. L'ajuntament ha decretat també 3 dies de dol i està oferint tot el suport necessari a la família i als companys d'escola de la víctima. I a les sis de la tarda, diferents entitats ciutadanes han convocat una manifestació pel centre de Vilanova.

 

 

Els Mossos han portat al pressumpte assassí al seu domicili perquè hi hagi una reconstrucció dels fets.

 

Sota un matalàs i amb ferides d'arma blanca

La menor tenia agressions d'arma blanca, segons ha informat el cap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, Antoni Rodríguez, en una compareixença informativa. Ha subratllat que encara és massa aviat per determinar si la mort l'han causada les ganivetades perquè encara s'ha de fer l'autòpsia, que es farà avui mateix.

La víctima havia anat a casa dels seus avis a acomiadar-se perquè aquest dimarts marxava de viatge de fi de curs. Cap a les 6 de la tarda va sortir del pis, però ja no va arribar al carrer, on l'esperava el seu pare dins el cotxe. Es va donar l'alarma i la policia local, familiars i veïns van començar a buscar-la.

 

 

El cap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos ha dit que els familiars van començar a sospitar de l'home que vivia en el pis de sota dels avis. Cap a dos quarts de nou, els tiets de la nena la van trobar morta en el domicili del detingut. Antoni Rodríguez relata la situació:

"Aquests dos familiars tornen a picar la porta però aquesta persona no acaba d'obrir la porta i quan obre ja va vestida. Li demanen on és la menor i nega saber res d'ella. Però davant la insistència dels familiars, aquesta persona ja es porta de manera incongruent i això alerta els instints dels familiars i el que fan és entrar de manera coratjosa dintre del domicili. Un es queda amb aquesta persona a la porta i l'altre revisa les habitacions del pis. Totes estan obertes tret d'una. Obre la porta, l'habitació està a les fosques i observa que el mobiliari està fora de lloc, i quan mou un matalàs veu el cos sense vida de la seva neboda"

El cap policial ha afegit que quan van detenir l'home, no parava de repetir: "Jo no he estat, jo no he estat...".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que han quedat sorpresos per la notícia:

"És una persona que convivia a la societat vilanovina amb tota normalitat. Crec que havia tingut algun problema amb la seva parella divorciada, però res que ens consti que sigui destacable. Per tant, ens sorprèn moltíssim. Crec que això no ens pertoca a nosaltres. La investigació l'han de fer els Mossos. Nosaltres hem d'intentar estar al costat de la família"

 

Deu nens morts per causes violentes

Arran de l'assassinat de la Laia, Save the Children denuncia que almenys deu nens han mort des de principis d'aquest any per causes violentes arreu de l'estat espanyol. L'ONG assenyala que es tracta de morts per maltractaments, violència masclista, abusos sexuals o assetjament escolar. Assegura que no són fets puntuals sinó que és un problema sistèmic que ha d'abordar-se de manera urgent.

L'organització insisteix que és urgent aprovar una llei per l'eradicació de la violència contra la infància. Cal que hi hagi un marc que inclogui mesures de prevenció, detecció, protecció i reparació que estudiï totes les formes de violència contra els nens i les nenes, apunta Save the Children. En aquest sentit està en marxa la campanya www.losultimos100.org que ja té 213.000 firmes.

Notícia relacionada: Save the Children defensa l'educació sexual obligatòria per frenar la violència masclista

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut