Bellaterra

L'Autònoma ara farà Magisteri en anglès

Ciències de l'Educació de l'Autònoma ha vist la necessitat que els mestres puguin fer classes de totes les matèries en aquesta llengua. Des d'Ensenyament es demana que els futurs mestres tinguin un nivell d'anglès més alt.

RedaccióActualitzat
La Facultat de Ciències de l'Educació de l'Autònoma ha vist la necessitat que els mestres puguin fer classes de totes les matèries en aquesta llengua, i han apostat per la formació d'aquests futurs professionals. No hi ha cap requisit per accedir a aquest grau, però es recomana que els alumnes tinguin un nivell d'anglès B2 -o First Certificate- per seguir bé les classes. Un nivell que cap d'ells ha aconseguit a l'escola.

Els primers alumnes que fan la carrera en anglès per ser mestres han buscat la la manera d'arribar al nivell per diferents camins.

L'estudiant Sofia Serna, ens diu: "Jo l'he après anant a acadèmies a les tardes. Vaig anar un estiu a Anglaterra i ja està."

Marc Rangel, també estudiant: "Sobretot on he practicat més l'anglès ha sigut en un càmping que vénen gent de tots els països d'Europa..."

Un altre estudiant, Aida Burillo, diu: "I sobretot també coneixent gent de fora per Internet o veient sèries i pel·lícules en versió original, ajuda molt també."

Per l'estudiant Sara Lladó, no n'hi ha prou amb l'escola: "A vegades, a l'escola només es dediquen a ensenyar gramàtica, coses que potser després a la teva vida potser no és tan necessari. Potser la comunicació oral i altres aspectes que es poden treballar més a les escoles d'anglès, doncs, són també molt importants. Per això crec que és molt important formar-se a més a més de l'escola."

Els organitzadors ho tenen clar. Cristina Escobar, coordinadora Educació Primària Grau en Anglès UAB ens diu: "Hem de canviar la manera com s'ensenya l'anglès a l'escola. Està canviant molt, i ha de canviar. Però els canvis en educació són lents. El futur de l'educació, la millora de l'educació, està en mans dels futurs mestres, i tot això que estem fent és per canviar aquesta manera de fer."

Ensenyament demana que els futurs mestres tinguin un nivell d'anglès més alt, i també de totes les altres matèries educatives. Segons la consellera Irene Rigau: "El que haurem d'acabar fent és exigir més per entrar a estudiar Magisteri, exigir més per accedir al cos i ser molt exigents amb la pràctica docent."

De moment, la Facultat de Magisteri de l'Autònoma és l'única de Catalunya que imparteix el grau de primària en anglès, però es vol que l'experiència serveixi d'exemple per a la resta de facultats de Ciències de l'Educació.

A Catalunya només el 12 per cent de la població parla fluidament anglès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut