L'aterratge d'Ikea a Tarragona podria quedar en no res

Era una de les inversions més esperades per l'Ajuntament, però la falta de respostes de la companyia sueca fa témer el pitjor

RedaccióActualitzat

Tarragona podria acomiadar-se de la botiga d'Ikea. S'esperava l'arribada de la companyia sueca des del 2010, quan es va anunciar que havia escollit un solar de la ciutat. El fet que, a dia d'avui, Ikea no hagi confirmat el seu aterratge, fa pensar que aquest potser no arribarà mai.

Aquesta inversió era una de les més anhelades a la ciutat, ja que suposava el finançament de la urbanització d'un nou barri, entre Campclar i Bonavista.

Una de les condicions que Ikea sol·licitava era garanties jurídiques, per evitar possibles problemes futurs. La firma del conveni d'urbanització es va allargar perquè els tres propietaris dels terrenys no ho veien amb bons ulls. Ara que l'Ajuntament l'ha aconseguit, hi ha la incògnita de si Ikea hi segueix interessada.


El silenci d'Ikea

Ara, però, Ikea es manté en silenci i el consistori ho dona per perdut. Josep Maria Milà, regidor d'Urbanisme, explica que l'Ajuntament ja busca alternatives:

"No podem estar perdent el temps. L'objectiu principal de l'Ajuntament és desenvolupar aquest sector i ens estem movent per poder posar al mercat aquesta finca."

Hi ha veus, com la de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, que consideren que la lentitud administrativa de l'Ajuntament ha fet que Ikea ho deixi córrer:

"Malauradament, a Tarragona estem perdent moltes oportunitats i molta culpa la té l'administració local."

Ikea, de moment, guarda silenci. A l'Ajuntament li van arribar informacions que apuntaven que la companyia s'ho hauria repensat per un canvi d'estratègia comercial, en què s'aposta més per la venda "online" i la creació de petites botigues al centre de les ciutats i no pas per l'obertura de macrobotigues als afores.


El pla urbanístic

Al costat de l'Anella Mediterrània, a la zona de ponent, i a prop de les principals vies de comunicació, com la carretera de Reus i l'A-7, el pla urbanístic incloïa una superfície de 68.000 metres quadrats per a ús comercial i 30.000 metres quadrats per a ús residencial.


El cas de Girona

El cas de Tarragona obre l'interrogant de si també podria perillar l'obertura de la botiga d'Ikea a Salt, Girona. Un cas molt similar en què Ikea també es manté en silenci, mentre els propietaris dels terrenys negocien la firma del conveni amb l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaUrbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut