Roseburg

L'atacant d'Oregon tenia 26 anys i va triar cristians com a víctimes

Els investigadors apunten a Chris Harper Mercer, que no estudiava al centre

Actualitzat

L'autor de la matança en un campus universitari d'Oregon hauria triat les víctimes en funció de les seves creences religioses. És un dels detalls que apunta la premsa americana, hores després del tiroteig que va fer 10 morts i 9 ferits.

La nova massacre als Estats Units, una de les pitjors dels últims anys, l'hauria dut a terme un jove de 26 anys. Tot i que la policia no ho ha confirmat, diversos mitjans han apuntat que l'autor seria Chris Harper Mercer, que no estudiava al centre.

Se saben pocs detalls de la seva vida i els motius que van dur-lo a cometre l'atac. Sembla que tenia un compte a MySpace on, a més de fotografies seves, tenia penjades diverses fotografies relacionades amb l'IRA.

El que és clar, segons diversos testimonis, és que va entrar en una aula i, abans de disparar, va ordenar als alumnes que fossin cristians que es posessin drets. Aleshores els va dir que si eren cristians veurien Déu en només uns segons, i va començar a matar-los a trets. Poc després, va ser abatut per la policia.

Aquesta nit, alumnes, professors, familiars de les víctimes i veïns han protagonitzat aquesta multitudinària mostra de condol i indignació. Els investigadors han trobat al lloc dels fets tres pistoles i un rifle.

El pare del presumpte autor de la massacre, Ian Mercer, estava trasbalsat:

"Òbviament, ha estat un dia devastador. Devastador per a mi i per a la meva família."

Aquesta nova tragèdia ha tornat a encendre totes les alarmes sobre l'ús de les armes als Estats Units. El president del país, Barack Obama, s'ha tornat a declarar horroritzat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut