Recreació de l'Ara Pacis, instal·lat al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona. (Foto: ACN)
Recreació de l'Ara Pacis, instal·lat al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona. (Foto: ACN)
Tarragona

L'Ara Pacis, l'element central del festival romà Tarraco Viva en el bimil·lenari de la mort de l'emperador August

Comencen els actes del festival de recreació històrica Tarraco Viva, a Tarragona, en què durant 21 dies es faran prop de 800 activitats que generaran un impacte econòmic d'uns 10 milions d'euros a la ciutat

RedaccióActualitzat
Comencen els actes del festival romà de recreació històrica Tarraco Viva, a Tarragona, en què durant 21 dies es faran prop de 800 activitats que generaran un impacte econòmic d'uns 10 milions d'euros a la ciutat.

Del 5 al 25 de maig, en el marc del festival, el recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona acollirà més de 200 actes lligats a l'emperador August, del qual enguany es compleix el bimil·lenari de la seva mort. Entre altres, destaquen l'exposició "August. Una civilització Mediterrània" i l'espectacle principal del festival, "August. El poder de la màscara".

L'element central de tot plegat serà la reconstrucció del monument Ara Pacis Augustae -l'Altar de la Pau d'August-, que s'ha fet a escala real i està dedicat a la deessa de la Pau. El missatge principal de l'Ara Pacis, segons el director del festival, és que "gràcies a August vindrà una nova edat d'or i viurem rics, pròspers, feliços, sense lluites, perquè August té contacte directe amb els déus i amb l'ordre natural de les coses". Seritjol ha exposat que aquest el conjunt és "el millor espot publicitari que s'ha fet mai al voltant d'una persona".

De cara a l'any vinent, l'objectiu és aprofitar-ne la reconstrucció per a noves recreacions històriques, i la intenció del director del festival és mirar de pintar-lo, per poder-lo mostrar tal com era a l'antiga Roma.

Però la mostra d'enguany, on també es podrà veure l'escultura d'August de Prima Porta en color, servirà per acostar els visitants a l'època del primer emperador. Pel que fa a l'espectacle, que durarà una hora i mitja, constarà de vuit escenes de la vida d'August recreades en els espais on van succeir. El muntatge el podran veure, en cada sessió, unes 400 persones i es representarà cada cap de setmana durant el festival.

El punt final a Tarraco Viva el posarà, el proper 25 de maig, la producció "Funus Augusti. El funeral de l'emperador", que mostrarà com va ser el seu enterrament i remarcarà, un cop més, la importància de la seva figura.

 

Anar al contingut