Lamuà (PSC): "La nostra voluntat és trobar finançament per acabar el projecte del museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols"

ACN Sant Feliu de Guíxols.-El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, s'ha compromès a "trobar finançament per acabar el projecte del museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols" si Pedro Sánchez governa a la Moncloa. Lamuà recorda que l'equipament ha de formar part del triangle sobre el qual ha de girar la cultura a la demarcació (conjuntament amb Dalí i Girona) i assegura que impulsar-ne el projecte també contribuirà a "desestacionalitzar"el turisme en aquesta part de la Costa Brava Centre. "És un museu de desenvolupament cultural, turístic i ciutadà; la cultura és un dret social", ha indicat. Lamuà ha fet campanya aquest divendres a Sant Feliu de Guíxols. Ell i el número 2 per Barcelona, Manel Cruz, han participat en un acte al centre cívic de Vilartagues.

Els socialistes gironins asseguren que la demarcació ha de tenir un triangle cultural format per tres pols: Figueres i el museu Dalí, la ciutat de Girona i el futur museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Precisament, Lamuà ha fet campanya avui en aquest municipi del Baix Empordà, pocs dies abans que la baronessa inauguri -el proper 22 de juny- l'exposició temporal que aquest 2016 acollirà l'Espai Thyssen del monestir, i que se centrarà en la fascinació dels artistes pel salvatge oest.Lamuà ha anunciat que, si Sánchez governa a Madrid, la voluntat del PSC serà treballar per buscar finançament que permeti materialitzar el museu, que ha d'acollir col·leccions de pintura catalana de la baronessa. "Aquest és un projecte que il·lusiona la gent de Sant Feliu i a nosaltres, perquè estem al davant de la possibilitat d'establir una marca global que pot suposar el llançament de Sant Feliu de Guíxols i de la Costa Brava", ha afirmat."La presència d'un museu d'aquesta rellevància, amb la vinculació que tindrà amb l'existent ja a Madrid, pot significar un pas endavant decisiu per trencar l'estacionalitat del turisme a la zona, un estímul per a la creació cultural i un impuls per a la revitalització hotelera; per això ens comprometem a treballar per buscar el finançament que ho faci possible", hi ha afegit el candidat socialista.Lamuà ha recordat que Sant Feliu de Guíxols "és un dels pols de l'activitat cultural a les comarques gironines", en referència també al festival degà de la Porta Ferrada, i ha assegurat que cal "un estímul decidit" que permeti "desplegar i materialitzar en fets concrets tot el potencial que té". "La cultura és un dret social, i el futur museu Thyssen és un projecte de desenvolupament cultural, turístic i ciutadà", ha conclòs. Marc Lamuà també ha fet campanya aquest divendres a Salt (Gironès), on al matí ha anat a l'espai itinerant socialista, amb els components del grup municipal i membres de l'agrupació local.

Anar al contingut