L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, als jutjats de Gandesa (Foto: ACN)
L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, als jutjats de Gandesa (Foto: ACN)
Horta de Sant Joan

L'alcalde d'Horta denuncia pressions de la Generalitat per rectificar la seva crítica

En la seva declaració als jutjats de Gandesa, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, ha explicat com va rebre pressions per part del govern perquè modifiqués les seves primeres impressions durant l'incendi mortal de l'estiu passat. Ferràs ha reconegut que, en una reunió, el president de la Generalitat, José Montilla; el vicepresident, Carod-Rovira, i el conseller Joan Saura li van demanar que rectifiqués les seves declaracions en què lamentava la descoordinació i la relaxació dels comandaments de l'extinció del foc.

Actualitzat
Segons la declaració de l'alcalde, Àngel Ferràs, davant la jutge que investiga l'incendi mortal d'Horta de l'estiu passat, diversos càrrecs de la Generalitat li van fer saber que consideraven les seves paraules "poc afortunades" i que "havia de canviar-les", tot i que l'alcalde ha reiterat que les seves primeres impressions responien a allò que "va veure" personalment.

Ferràs ha explicat que en el moment més crític de l'incendi no hi havia cap comandament al centre de coordinació i que no van poder localitzar ningú per rebre informació sobre la revifada del foc.

La declaració de l'alcalde als jutjats de Gandesa ha provocat una ràpida reacció entre les famílies dels bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan. L'advocat d'algunes de les famílies, Pau Simarro, ja ha valorat els fets declarats per l'alcalde "d'inadmissibles". Segons ell, es confirma la sospita de l'acusació particular que va tenir lloc una "manipulació de testimonis" per part de la Generalitat.

Anar al contingut