Bescanó

L'Ajuntament de Bescanó tanca i no permet firmar les actes d'expropiació dels terrenys afectats per la MAT

L'Ajuntament de Bescanó tampoc ha permès fer els tràmits d'expropiació dels terrenys afectats pel traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Els representants de Red Eléctrica han marxat amb les mans buides del municipi, però s'han estalviat l'escridassada de protesta dels veïns perquè han anat a l'Ajuntament mitja hora abans del previst. Un grup de manifestants contraris al projecte han escridassat l'alcalde, Xavier Soy, de qui han criticat la seva actitud en tot aquest procés.

Actualitzat
Després de ser escridassat per un grup de veïns del poble, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, en unes declaracions a Catalunya informació, ha insistit que ell tampoc vol la línia,  i que creu que els crits de protesta que ha rebut aquest matí evidencien que des del govern central i Red Eléctrica no s'han fet les coses ben fetes.

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma "No a la MAT", Pasqual Aguilar, ha dit que, amb les concentracions dels últims díes, han donat ple suport als alcaldes de pobles com Anglès, Sant Hilari o Santa Coloma de Farners, i que això no ha passat en aquest cas a Bescanó perquè han amagat informació. Per la seva banda, l'alcalde ha insistit que no ha cobrat cap indemnització, que continua ferm contra la línia i que no entén la reacció de la gent.

Des de la Plataforma s'han mostrat crítics amb els qui, segons diuen, estan aprofitant l'apagada de Barcelona per insistir en la necessitat de la línia de molt alta tensió, en lloc d'aprofitar i modernitzar la xarxa actual.

Per la seva banda, els representants de Red Eléctrica, després d'una setmana en què a cada un dels cinc pobles on han anat no han estat ben rebuts, s'han avançat a la convocatòria i s'han presentat al consistori mitja hora abans del previst. Allà s'han reunit amb l'alcalde de Bescanó, que els ha negat un local municipal. Per això, se n'han tornat a anar sense cap testimoni. Eren prop de tres quarts de nou. 

Així doncs, cap dels municipis convocats aquesta setmana afecats pel traçat de la línia de molt alta tensió ha cedit cap local municipal, i els tècnics han hagut de marxar amb les mans buides. La negativa dels alcaldes i els propietaris retarda el procés, però també ha posat de manifest la posició contrària d'aquest territori a construir aquesta infraestructura.
Anar al contingut