Barça

L'Ajuntament de Barcelona concedeix la medalla d'or al mèrit esportiu a Johan Cruyff a títol pòstum

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha quedat petit entre familiars, convidats i mitjans de comunicació

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona concedeix la medalla d'or al mèrit esportiu a Johan Cruyff a títol pòstum. En una cerimònia amb tots els honors al Saló de Cent, el consistori barceloní reconeix el compromís de l'holandès amb el futbol i amb la ciutat al llarg de tota la seva vida.

El llegat de Johan Cruyff va molt més enllà del futbol i molt més enllà del FC Barcelona i és que l'holandès ha estat una icona i un referent en molts valors difosos en el terreny de joc, en la seva faceta com a jugador i com a entrenador, i posteriorment a través de les tasques socials i d'integració desenvolupades des de fa anys per la Fundació que porta el seu nom.

Per tot el què representa Johan Cruyff, l'Ajuntament de Barcelona ha volgut reconèixer, gairebé set mesos després de la seva mort, la seva figura i ha reivindicat el seu marcat càracter barceloní: "És un símbol mundial compromès amb Barcelona i Catalunya. Va ser un visionari, un innovador i un barceloní de manera incontestable, tot i haver nascut a Amsterdam", ha destacat l'alcaldessa Ada Colau.

En un Saló de Cent ple de gom a gom, la seva vídua, Danny Coster, i el seu fill, Jordi, han recollit la medalla de la mà de Colau. L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, ha tingut unes paraules en record de Cruyff: "Amb la seva forma de ser, va canviar la mentalitat d'un país que va passar del blanc-i-negre al color". Durant el seu parlament, Laporta també ha aprofitat per llençar un dard a Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu quan ha dit que "el vàrem convèncer per què fos president d'honor, ens va costar. Va ser-ho de forma efímera per causes alienes a la seva voluntat".

Jordi Cruyff ha tingut unes sentides paraules en el moment de recollir la medalla. Visiblement emocionat, ha agraït el gest que ha tingut l'Ajuntament de Barcelona i ha "és un plaer i un honor, la família Cruyff estima molt Barcelona i estima molt Catalunya".

Entre els assistents destactats, personalitats destacades del Barça: El president, Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Jordi Cardoner, Robert Fernández, el delegat Carles Naval, ex-jugadors blaugranes com Carles Puyol, els germans Òscar i Roger Garcia, Santi Ezquerro, Lluís Carreras o Jesús Mariano Angoy, el gendre de Cruyff, i també l'ex-capità del Barça d'handbol, Enric Masip, el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies i José María Calzón, delegat de la selecció catalana i de l'Espanyol. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut