Kabul

L'Afganistan és escenari d'uns 600 casos de terrorisme o de violència amb la insurgència al mes

Poc després que es conegués la mort de 20 militants talibans a l'est del país, s'ha donat a conèixer un informe d'un organisme internacional que conclou que a l'Afganistan hi ha cada mes, i des de finals de setembre, més de 600 casos de terrorisme o de violència vinculada amb la insurgència. Aquesta xifra quadruplica les dades de fa un any, segons l'estudi, efectuat pel Consell de Coordinació i Supervisió. L'informe també assenyala que els rebels han matat més de 3.700 persones durant tot el 2006.

Actualitzat

L'Afganistan és escenari de més de 600 casos de violència terrorista o relacionada amb la insurrecció cada mes, una xifra que quadruplica les dades de fa un any, segons el document que s'ha fet públic poc després que es donés a conèixer la mort de 20 militants talibans en l'últim enfrontament que hi hagut a l'est del país. En total, però, uns 60 suposats talibans han mort i sis soldats afganesos més han quedat ferits en els diferents combats que han mantingut les forces de l'OTAN i de l'exèrcit afganès amb grups armats rebels a Bermal, a la província fronterera amb el Pakistan de Paktia.

El Consell de Coordinació i Supervisió, integrat per representants de l'Afganistan i de la comunitat internacional, ha assegurat en el nou informe que l'Afganistan ha experimentat 600 incidents mensuals, 300 més que el passat mes de març.

El 2005, l'Afganistan registrava aproximadament 130 incidents al mes, segons aquest estudi, que conclou que la insurrecció ha assassinat més de 3.700 persones durant el 2006. Aquest augment de l'activitat insurgent ha desviat la major part de l'atenció del govern i una quantitat de recursos significatius, ha assegurat, finalment, l'informe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut