Imatge de la sala on l'electricista Manuel Fernández Castiñeiras, autor confés del robatori del Còdex Calixtí, ha negat haver reconegut els fet…
Imatge de la sala on l'electricista Manuel Fernández Castiñeiras, autor confés del robatori del Còdex Calixtí, ha negat haver reconegut els fets.
Santiago de Compostel·la

L'acusat del robatori del Còdex Calixtí nega la seva pròpia confessió

Manuel Fernández Castiñeiras se'n va declarar culpable l'any 2012, però ara diu que no ho recorda

Actualitzat

El lladre confés del robatori del Còdex Calixtí de la catedral de Santiago ha dit que no recorda haver confessat aquest delicte. Manuel Fernández Castiñeiras, acusat per la desaparició del manuscrit medieval després que l'any 2012 se'n va declarar culpable, ha negat la confessió aquest matí. Ho ha dit durant la segona sessió del judici que va començar dilluns als Jutjats de Santiago amb les qüestions prèvies del cas

Fernandez Castiñeiras, que va treballar d'electricista a la catedral de Santiago de Compostel·la durant diverses dècades, ha afegit que quan va fer les declaracions l'any 2012 en ser acusat, es va sentir maltractat pel jutge.

El Còdex Calixtí va desaparèixer el juliol del 2011, i un any després es va trobar en un garatge propietat de l'electricista.

Anar al contingut