La delació sobre un mosso infiltrat en un grup jihadista que no ha arribat a judici

El líder de Fraternitat Islàmica, desarticulada en l'operació Caront, ja havia triat una víctima per decapitar-la

Fàtima LlambrichActualitzat

L'Audiència Nacional va condemnar aquest dimarts a 12 anys de presó la cúpula de Fraternitat Islàmica i a vuit anys la resta d'integrants, en l'anomenada operació Caront.

Al judici d'aquest cas, alguns dels acusats van reconèixer que hi havia hagut una filtració, però aquest cas afegit no va arribar a judici, perquè l'Audiència Nacional va considerar que les filtracions no eren constitutives de delicte.

Un mosso anomenat Youssef

El fet era que en Youssef, un dels integrants de l'organització terrorista Fraternitat Islàmica, no es deia Youssef: era un agent encobert dels Mossos d'Esquadra.

Al vespre, deixava per escrit les vivències del dia: que miraven vídeos de DAESH, de decapitacions; que pretenien atemptar a Catalunya i que n'hi havia que volien anar a Síria a combatre amb Estat Islàmic.

 

Un cap de la policia

En una d'aquestes trobades, dos coneguts van advertir els membres de l'organització que un cap de la policia els havia dit que els Mossos els estaven investigant.

Van posar, així, Youssef en perill. Al judici, un dels condemnats va admetre la filtració:

"Vostè sabia que era policia?"

"Sí".

"Quan va saber que era policia?"

"Després de la suposada filtració... Bé, suposada no: filtració."

 

Notícia relacionada - Un jove convers a l'islam, testimoni clau de la delació policial: "He estat utilitzat i he caigut en la trampa"

Els Mossos van obrir una investigació a banda per revelació de secrets, que l'Audiència Nacional va arxivar.

Sospitaven que al darrere hi havia dos policies nacionals de la Brigada d'Informació de Barcelona: l'inspector cap i un altre inspector.

Cas Judes

Ho van anomenar el cas Judes, i és que havien compartit taula feia menys d'un mes, perquè tots dos cossos policials s'estaven trepitjant, fent seguiments als mateixos membres de Fraternitat Islàmica.

Tot i el risc, l'agent encobert s'hi va estar uns mesos més. Fins que un dia va trucar als companys d'Informació de Mossos per explicar-los que Antonio Sáez, el líder del grup, ja havia triat la persona a qui segrestaria per decapitar-la i penjar-ne el vídeo a YouTube.

 

Dies després, van practicar les detencions. Als registres els van trobar substàncies per fer explosius casolans.

Segons els Tedax, posat dins un extintor, l'artefacte hauria provocat una explosió 5 vegades superior a la potència de la motxilla que es va fer esclatar a la Marató de Boston.

El cas Caront va posicionar molt bé els Mossos en investigació terrorista a ulls de l'Audiència Nacional i va deixar al descobert les misèries que hi pot haver entre cossos policials.

Notícia relacionada: El jutge Pedraz decideix no reobrir la causa sobre la presumpta delació de la Policia Nacional

 

ARXIVAT A:
CarontJihadisme TerrorismePolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut