La regidora de SI a la Vall d'en Bas, pendent de la decisió de la Junta Electoral d'Olot.
La regidora de SI a la Vall d'en Bas, pendent de la decisió de la Junta Electoral d'Olot.
La Vall d'en Bas

La Vall d'en Bas demana rapidesa a la Junta Electoral sobre la validesa del jurament de la regidora de SI

Després que la regidora de SI a la Vall d'en Bas tornés a repetir el jurament de la mateixa manera que ho va fer el dia 11 de juny, ara la Junta Electoral ha de decidir si valida la promesa, finalment, i li deixa prendre possessió del càrrec. L'alcalde de la localitat, Miquel Calm, demana rapidesa a la Junta sobre la deliberació.

Actualitzat
Després que l'11 de juny la regidora de SI a Vall d'en Bas (la Garrotxa) Laura Pujol va prometre el càrrec amb una altra fórmula que la llei no preveu, com la resta dels 50 regidors electes del partit a Catalunya, l'alcalde va consultar a la Junta Electoral de la zona d'Olot sobre la validesa de la declaració.

La Junta va resoldre que la regidora havia de tornar a prometre el càrrec, i ho va fer dimecres dia 22 en el ple municipal però utilitzant la mateixa fórmula: "Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la nació catalana". La secretària municipal no li va tornar a fer repetir la promesa però va informar la Junta Electoral perquè decideixi si se li permet prendre el càrrec o no.

L'alcalde de la localitat, Miquel Calm, ha apuntat que "cada cop hem de ser més seriosos i fer les coses bé i amb transparència". El fet de deixar fora del càrrec la regidora podria suposar quedar-se amb 10 regidors en comptes d'11 i que això "pot perjudicar el funcionament de l'Ajuntament". Per aquest motiu Calm demana a la Junta Electoral rapidesa en la seva decisió, després d'haver-se generat "una situació absurda amb una formalitat que és important complir però encara ho és més la feina des d'un ajuntament".

Per la seva banda, Solidaritat ha culpat l'alcalde que "validés" un suggeriment de la secretària per consultar la Junta Electoral. I apunten que la resolució d'aquest òrgan és informativa i no vinculant i que per tant no afectaria la possessió del càrrec de la regidora. Demanen a Calm que rectifiqui i que validi el jurament o, en cas contrari, "arrossegarien el consistori al terreny judicial".

La regidora de SI, Laura Pujol,  ha lamentat la situació i afirma que manté "les ganes i la il·lusió de treballar". Pujol continuarà assistint als plens i votant, esperant que es resolgui el conflicte.
Anar al contingut