Torroella de Montgrí

La utilització d'ous en mal estat va provocar la intoxicació de Torroella

Els ous en mal estat que es van utilitzar per fer la crema de les coques són la causa de la intoxicació de Torroella de Montgrí, que ha afectat més de 1.200 persones, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Les primeres analítiques ja van confirmar la crema de les coques com l'origen de la salmonel·losi, i ara hi havia pendent saber quin ingredient utilitzat en l'elaboració de la crema n'era el causant. Finalment, l'ingredient són els ous que es van fer servir, que estaven en mal estat.

Actualitzat
Tot i això, des de la pastisseria Gusó de Torroella van assegurar que havien utilitzat ous pasteuritzats. El mateix establiment està pendent de rebre unes altres anàlisis que ha encarregat a un laboratori privat. Mentrestant, en aquestes últimes hores han donat d'alta alguns dels afectats que continuaven hospitalitzats. Una setmana després de la intoxicació, plouen les denúncies dels afectats al jutjat de la Bisbal, on s'ha obert una oficina per centralitzar les queixes. Demà declararà el propietari de la pastisseria en què es va fer la coca, i es podria conèixer el resultat de la contraanàlisi que ha encarregat ell mateix sobre les causes que van provocar l'aparició de la salmonel·losi. AUDIO / Crònica de Fèlix Martín
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut