Aberdeen

La Universitat d'Aberdeen investirà Ferran Adrià doctor "honoris causa" en humanitats

El cuiner Ferran Adrià serà investit doctor "honoris causa" en humanitats per la Universitat d'Aberdeen, a Escòcia. Aquest centre qualifica el cuiner català de geni i de pensador que ha renovat la connexió entre l'alimentació intel·lectual i la sensorial. Adrià, que ja és doctor "honoris causa" per les universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona, rebrà la distinció el pròxim 1 de juliol. L'ànima d'El Bulli ha evitat entrar en la polèmica oberta pel cuiner Santi Santamaria i ha considerat la decisió de la universitat escocesa com un "reconeixement a tota la gastronomia espanyola".

Actualitzat

A Adrià l'investiran a proposta del Centre de Pensament d'Art Modern de la Universitat, que premia la seva contribució al pensament contemporani. El centre considera que hi ha una clara connexió entre la seva feina i les diferents tendències artístiques i filosòfiques del segle XX, i el comparen amb Dalí o Picasso.

Ferran Adrià ha agraït el premi i ha dit que representa un reconeixement a la solidesa de tota la gastronomia espanyola, independentment del tipus de cuina que es faci.

La concessió de l'"honoris causa" arriba quan encara cueja la polèmica per les declaracions en què Santi Santamaria criticava el model de cuina experimental actual.
En declaracions a Catalunya Ràdio, Adrià ha rebutjat entrar en polèmica i ha dit que l'únic que existeix és "el treball de milers i milers de professionals d'aquest país que fan que la cuina sigui alguna cosa important, un fet cultural. I això ho diuen des de 3.000 quilòmetres uns senyors d'Escòcia que no crec que siguin partidistes per ningú".

Anar al contingut