Barcelona

La síndica demana més multes per als que no recullen les caques dels seus gossos

Reclama una campanya perquè els propietaris irresponsables de gossos sàpiguen les molèsties que ocasionen

Actualitzat
La síndica de Greuges de Barcelona vol una campanya de conscienciació ciutadana per mantenir els carrers nets d'excrements de gossos. Maria Assumpció Vilà planteja també una actuació contundent de la Guàrdia Urbana per controlar i sancionar, si cal, els propietaris de gossos que no recullin les defecacions del carrer. 

Vilà proposa també destinar agents cívics a fer veure als amos dels animals les molèsties que provoquen els excrements i els orins a la via pública. La Síndica considera que l'actuació de l'Ajuntament és insuficient, ja que rep moltes queixes de ciutadans que denuncien la brutícia dels carrers.

"Actualment hi ha una presència considerable de gossos a la ciutat, però el problema no són tant el nombre d'aquests animals sinó el comportament incívic de les persones que passegen els animals, que deixen que facin les seves deposicions i miccions a qualsevol lloc i moltes vegades no són capaços de recollir-les o de netejar la via pública."

Davant d'aquesta situació, Vilà ha plantejat fer una campanya de conscienciació ciutadana, amb publicitat en diferents formats i amb presència d'agents cívics, perquè els propietaris d'un animal es vegin com els responsables dels danys, els perjudicis i les molèsties que ocasionen.

♦ L'Ajuntament de Tarragona contracta els serveis d'un detectiu per sancionar els amos de gossos que no recullen els excrements

Per això, considera necessari que la Guàrdia Urbana sancioni les persones propietàries d'animals quan observi que es comet la infracció tipificada a l'article 60 de l'Ordenança.

"Si no es fa així, difícilment s'aconseguirà una millora en l'estat de neteja de les vies i els espais públics."

Anar al contingut