La setmana que ve començaran les negociacions a tres bandes

Pedro Sánchez convocarà una reunió dels equips negociadors del seu partit amb Podem i Ciutadans i ell s'ha mostrat disposat a implicar-s'hi personalment

RedaccióActualitzat

La setmana que ve torna a presentar-se amb una activitat política intensa entre el PSOE, Podem i Ciutadans.

Pedro Sánchez ha posat fil a l'agulla després de la trobada amb Pablo Iglesias i la setmana que ve convocarà una reunió dels equips negociadors del seu partit amb Podem i Ciutadans. Sánchez està disposat a implicar-s'hi personalment. Així ho ha dit el portaveu del PSOE, Antonio Hernando.

"Si les negociacions les pot facilitar la presència de Pedro Sánchez, estic convençut que hi serà."

En canvi, Albert Rivera ja ha dit que no hi participarà:

"Les reunions entre líders -així ho vaig fer jo el seu dia- són o per segellar un acord o per tancar una negociació en què no es pot avançar"

El líder de Ciutadans recorda al PSOE la línia vermella de Catalunya:

"Si un dels punts essencials, que són la Constitució, la igualtat dels espanyols o la unió dels espanyols, quedés en escac, nosaltres no hi estaríem d'acord. Però em sembla, llegint les resolucions del comitè federal del PSOE, que és el mateix PSOE el que tampoc hi està d'acord."

En canvi, el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, veu que el PSC, amb qui ha de negociar, ha evolucionat.

"En els últims mesos, dos dirigents rellevants -un és Miquel Iceta i l'altra, Carme Chacón- han dit públicament que estarien disposats a afrontar un referèndum del tipus del Quebec, del dret a decidir, no és cap altra cosa. Això ja és un avenç. Jo crec que hem avançat molt, aquests últims mesos."

Mariano Rajoy ha aparcat, de moment, la seva trobada amb Pedro Sánchez, però no renuncia a fer-la quan acabin aquestes reunions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut