Mundial 2006

La selecció espanyola supera San Marino (5-0) amb un debut brillant de De la Peña

La selecció espanyola de futbol ha superat clarament la de San Marino en el partit de classificació per al Mundial del 2006. El combinat que entrena Luis Aragonés ha guanyat 5 a 0 en un partit que ha dominat de cap a peus i que hauria pogut acabar amb un marcador més ampli. Cal destacar el debut del jugador de l'Espanyol Ivan de la Peña que, juntament amb el blaugrana Xavi al mig del camp, ha estat un dels homes destacats del partit. Joaquín, Fernando Torres i Raúl, a la primer part, i Guti i Del Horno a la segona, han estat els golejadors.

La selecció espanyola ha sortit conscienciada per aconseguir el màxim nombre de gols possibles en el partit que els ha enfrontat contra San Marino de classificació per al Mundial 2006. Raúl, al minut 1, ha enviat una pilota al pal després d'una bona jugada de Joaquín. El jugador de l'espanyola Ivan de la Peña, que ha debutat com a titular a la selecció, ha desaprofitat un cop de cap per inaugurar el marcador. Només dos minuts després, al 15, Joaquín ha fet pujar el primer gol al marcador d'Almeria. Ha estat amb un xut ras que Gasperoni no ha pogut aturar. El domini i la possessió de la pilota ha estat absolut de l'equip de Luis Aragonés, però la massiva defensa de San Marino ha impedit que els davanters de la selecció espanyola tinguessin facilitat per arribar a la porteria contrària. Ivan de la Peña ha iniciat des de mig camp la jugada del segon gol. Després d'una bona combinació amb Fernando Torres, el jugador de l'Atlètic de Madrid ha deixat assegut el seu defensor i amb un xut col·locat ha fet pujar el segon gol del partit. Raúl ha estat l'autor del tercer. Al minut 42, el davanter del Madrid ha rematat de cap una centrada de Joaquín per fixar el 3 a 0 amb què s'ha arribat al descans. A la segona, la selecció espanyola ha seguit dominant, però l'espessa defensa blava de San Marino ha evitat una golejada. En els segons 45 minuts, els espanyols han marcat dos gols més. El quart ha estat obra de Guti. El jugador del Madrid ha aprofitat una jugada que ha començat De la Peña amb una passada en profunditat que Fernando Torres ha pogut centrar perquè el madridista enviés de cap al fons de la porteria. Al minut 76, Luis Aragonés ha canviat Ivan de la Peña per Guayre. Dos minuts després Del Horno ha establert el cinquè i definitiu gol. Després d'aquesta victòria, la selecció espanyola suma vuit punt amb dos victòries i dos empats. El mes que ve l'equip que entrena Aragonés jugarà contra Sèrbia i Montenegro.