Sant Esteve de les Roures
Sant Esteve de les Roures

Esmena irònica d'ERC per incloure Sant Esteve de les Roures als pressupostos de l'Estat

L'error d'un atestat de la Guàrdia Civil es fa evident en una esmena per rehabilitar l'estació de tren d'aquesta població fictícia

Actualitzat

En un dels atestats de l'1 d'octubre, la Guàrdia Civil assegurava que hi havia hagut incidents en un poble anomenat Sant Esteve de les Roures. Una localitat que, en realitat, no existeix. Un error que ha tingut una gran resposta, i molt irònica, a les xarxes socials, on s'ha creat tot un poble a través de més de 200 comptes de Twitter i ara s'ha traslladat als pressupostos generals de l'Estat, que han superat el primer examen amb el vistiplau del PNB.

Entre el miler d'esmenes que ha presentat ERC a la llei de pressupostos, en la 429 reclama al Ministeri de Foment 5 mil euros per invertir en la remodelació de l'estació de Rodalies de Sant Esteve de les Roures. En concret, recull:

"Remodelació integral, instal·lació d'ascensors, crescuda d'andanes i instal·lació del sistema de megafonia de l'estació de Rodalies de Sant Esteve de les Roures".

El grup d'Esquerra al Congres justifica la inversió en l'esmena com una "llarga reivindicació" dels veïns:

"Per ser una llarga reivindicacó de la població local a causa de l'estat d'abandonament i deteriorament en què es troba l'estació de Sant Esteve de les Roures i la necessitat que la població local gaudeixi de transport i infraestructures ferroviàries de qualitat".

 

Mentrestant, Sant Esteve de les Roures ja té uns 200 perfils a Twitter: des de la universitat, passant per l'hospital, escola bressol, biblioteca, funerària, policia local, mercat, bombers, zoològic, mossèn, televisió pròpia i, fins i tot, un festival de música. El seu alcalde, que té perfil propi a Twitter, és Josep Orni, el nom del qual es refereix a un altre informe de la Guàrdia Civil on es parlava d'"un tal orni",.

Un poble neix d'un error en un atestat de la Guàrdia Civil, on s'assegurava que en aquest poble s'hi havien viscut alguns dels episodis de més agressivitat durant l'1 d'octubre. El diari "El Mundo" se'n va fer ressò i el cas es va fer viral amb imaginació i ironia.

Segons la Viquipèdia, Sant Esteve de les Roures està situat a la comarca de la Llarena Alta. Està situat a prop de la platja de Lleida i s'hi arriba per la Nacional 155. L'alcalde, amb perfil propi a Twitter, és Josep Orni. 

 

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilSant Esteve de les RouresReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut