Mariano Rajoy conversant amb el portaveu popular, Rafael Hernando (EFE)
Mariano Rajoy conversant amb el portaveu popular, Rafael Hernando (EFE)
Madrid

Els pressupostos de Rajoy superen el primer examen amb el vistiplau del PNB

El vot dels bascos ha estat clau per tombar les esmenes als comptes de l'Estat d'aquest any

Redacció Actualitzat
TEMA:
Article 155

Els pressupostos generals de l'Estat d'aquest any han superat el primer tràmit al Congrés dels Diputats. I ho han fet gràcies als vots del Partit Nacionalista Basc. Els comptes podran continuar la tramitació parlamentària perquè s'han tombat totes les esmenes de rebuig presentades per la majoria de grups. Això dona oxigen a Mariano Rajoy per poder acabar la legislatura.

Els nacionalistes bascos han pactat amb Rajoy un augment de totes les pensions d'acord amb el cost de la vida, un 1,6%, i no només l'augment de les mínimes i de viudetat.

 

 

El PNB, però, assegura que no donarà suport als pressupostos en la votació final si es perpetua el 155 a Catalunya després de la formació d'un nou govern. Aquesta era la reflexió que feia Aitor Esteban, portaveu del PNB a la cambra baixa:

"La derogació de l'article 155 a Catalunya després de l'elecció d'un nou govern ha de ser immediata. La prolongació d'aquest article, tot i proclamar-se una nova Generalitat, tal com reclamen alguns sectors polítics i mediàtics, suposaria el nostre vot negatiu final en aquestes Corts. Estarem atents al desenvolupament dels esdeveniments i a l'actitud de tots i cadascun dels actors polítics concernits perquè hi hagi la més ràpida eliminació de la vigència a Catalunya de l'article 155 a Catalunya."

 

 

I Mariano Rajoy ha valorat la sessió d'aquest matí com un primer pas per donar llum verda als comptes del govern espanyol, però ha recordat que l'hora de la veritat serà d'aquí a un mes:

"Aquest primer pas fa que totes les esmenes a la totalitat decaiguin, però això no significa que ja hàgim aprovat els pressupostos. Hi ha una votació a finals de maig i després encara ha d'anar al Senat."

 

ARXIVAT A:
Article 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut