El municipi de Sant Esteve dels Roures
El municipi de Sant Esteve dels Roures
Sant Esteve de les Roures

Sant Esteve de les Roures ja té ajuntament, mercat, bombers, hospital i aeroport

Marta CarnicéActualitzat

Sant Esteve de les Roures ja s'ha convertit en un veritable fenomen. Aquest poble imaginari ha pres un fort protagonisme a les xarxes en clau irònica després que els informes de la Guàrdia Civil sobre la seva actuació durant el referèndum de l'1 d'octubre es va incloure com un dels llocs on hi va haver ""alguns dels episodis més agressius".

Ara ja és un autèntic poble virtual, amb més de 200 comptes "oficials" a Twitter, entre els quals hi ha els de l'Ajuntament, l'alcalde, l'hospital, la policia, els bombers, totes les formacions polítiques, la fiscalia o el mercat, i fins i tot té entrada a la Viquipèdia. Tot un món imaginari en clau d'humor per intentar suavitzar els moments que es viuen.

L'Ajuntament, però, insisteix que sí que existeix: és a prop de la platja de Lleida i s'hi arriba per la N-155.

L'alcalde, @alcaldeorni,el nom del qual es refereix a un altre informe de la Guàrdia Civil on parlava d'"un tal orni", celebra davant l'oposició els seus seguidors.

Ara, però, està detingut a Califòrnia acusat de "robel·lió i seducció". Tot i això, es pot continuar comunicant amb els seus veïns.

Mentrestant, el Centre Comercial de Sant Esteve de les Roures anuncia d'un operatiu de la UDEF a les seves instal·lacions per l'1-O.

La policia, per la seva banda, reclama que els deixin actuar.

 

Paral·lelament, els seus veïns es mobilitzen per defensar la seu de la CUP.

Ara bé, la fiscalia ja ha advertit els organitzadors. I sempre hi ha aquell funcionari que hi donarà suport entre cafè i cafè. L'hospital explica, en aquests entit, els beneficis del cafè per rejovenir l'esperit de lluita.

 

D'altra banda, el mercat anuncia que arran del 155 no es podrà inagurar per la queixa de la Guàrdia Civil que hi havia massa groc.

Parlant de groc, els daltònics han empaperat els carrers.

 

La Xoni de Sant Esteve admet tenir un llaç i un xiulet grocs, i celebra no haver tingut una "màscara terrorista" del Cuixart.

 

Però hi ha perfils de totes les institucions, botigues o entitats del municipi, i que també fan la seva funció. El centre comercial de Sant Esteve, per exemple, busca un nen que s'ha perdut.

La universitat ha presentat la nova web.

 

L'escola bressol ha anunciat que el pare d'una de les seves alumnes hi ha anat per explicar la seva feina i tothom ho ha celebrat.

La funerària, per la seva banda, fa un 40% de descomptes al model Audiència Nacional per al País Basc, Catalunya i Navarra.

L'aeroport, en canvi, facilita una pista.

 

I els ferrocarrils donen una informació important per als usuaris: els números de la grossa que acaben en 155 són vàlids com a bitllets.

Sempre es pot anar a la perruqueria a fer un "new look".

Però és que els serveis són de tots tipus. El banc de semen demana donacions i el puticlub s'ofereix a donar-ne.

Les Germanetes de la Caritat també demanen la seva donació.

 

Nous adeptes a Sant Esteve

N'hi ha que ja s'hi han apuntat. Salvador Cardús es presenta a l'alcaldia a Sant Esteve.

Lluís Llach diu que torna a pujar als escenaris al seu festival.

I la biblioteca anuncia que Jordi Borràs presentarà "Dies que duraran anys".
ARXIVAT A:
Procés catalàGuàrdia CivilSant Esteve de les RouresReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut