Pla general de quatre participants a la QUAM discutint sobre els usos que podria acollir el barri de les Adoberies de Vic. Imatge del 19 d'octu…
Pla general de quatre participants a la QUAM discutint sobre els usos que podria acollir el barri de les Adoberies de Vic. Imatge del 19 d'octubre de 2016 (Horitzontal).

La QUAM més internacional reflexiona sobre els usos actuals i de futur que podrien acollir les Adoberies de Vic

ACN Vic.-Aquesta setmana Vic torna a acollir la QUAM, una activitat de recerca, debat, formació i producció, especialitzada en l'àmbit de l'art contemporani que per segon any consecutiu es dedica al barri de les Adoberies. A diferència d'edicions anteriors, la QUAM d'enguany té un marcat caràcter internacional, com a conseqüència de la presència d'estudiants, investigadors i professors d'arreu del món, de països tan diversos com Egipte, Xile, Polònia o Itàlia. El director de la QUAM i doctor en Geografia, Francesc Muñoz, ha explicat a l'ACN que l'objectiu del taller és transformar el barri de les Adoberies de Vic en un districte cultural i artístic i buscar la millor manera de fer que "un patrimoni antic es pugui projectar cap al futur". Segons Muñoz, la cultura pot esdevenir un "catalitzador" per un nou urbanisme molt més transversal i multidisciplinari "que contempli altres elements, com per exemple el riu, que fins ara no s'havien tingut en compte". Pel director, la cruïlla entre les diferents procedències dels participants i la varietat de disciplines de les quals provenen aportaran una mirada "profundament renovadora, creativa i innovadora" a les propostes pel barri que es presentaran aquest dissabte a l'ACVic.

Anar al contingut