Primera reunió de la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell
Primera reunió de la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell
Barcelona

La primera reunió de la mesa del Parlament admet a tràmit la declaració d'inici del procés

La CUP i el PPC accepten la proposta de Forcadell d'assistir a les reunions de la mesa amb veu però sense vot, però sembla que no hi ha cap representant en aquesta primera trobada

RedaccióActualitzat

Un cop constituït el Parlament i iniciada la legislatura, comença el compte enrere per votar la investidura del president de la Generalitat. La nova presidenta de la cambra, Carme Forcadell, haurà d'iniciar ara les converses per preparar el debat d'investidura, del qual haurà de sortir el nou president; un debat que, en primera votació, per majoria absoluta, té com a data límit el 9 de novembre.

A dos quarts de deu del matí ha començat la primera reunió de la mesa. L'òrgan de direcció de la cambra té majoria independentista: quatre dels set membres són de Junts pel Sí.

Aquesta primera reunió ha servit per admetre a tràmit perquè s'aprovi en un ple la resolució de Junts pel Sí i la CUP per declarar l'inici del procés per crear un estat català independent en forma de república. Un procés de "desconnexió democràtica", diu literalment el text, que no se supeditarà a les decisions de l'estat espanyol, i en particular del Tribunal Constitucional.

Tot i que la CUP i el PPC no hi tenen cap representant, Forcadell ja va dir en el discurs d'obertura de la nova legislatura que volia que hi fossin presents. És per això que totes dues formacions han acceptat la proposta de Forcadell d'assistir a les reunions de la mesa amb veu però sense vot. Amb tot, sembla que cap representant dels dos partits hauria anat a aquesta primera reunió.

Entrevistada aquest dilluns al "Telenotícies vespre" de TV3, Forcadell prometia diàleg i assegurava que vol ser la presidenta de tots els diputats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut