Sant Joan Despí

Forcadell es compromet a treballar "perquè el Parlament sigui de tots"

En una entrevista al "Telenotícies vespre", la nova presidenta de la cambra ha assegurat que serà "una presidenta dialogant" i ha afegit que treballarà "abans que res per la democràcia"

Actualitzat

La nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que serà "una presidenta dialogant" i que treballarà "abans que res per la democràcia, perquè sigui el Parlament de tots". En una entrevista al "Telenotícies vespre", Forcadell ha manifestat que és "la presidenta de tots els diputats i totes les diputades".

"Abans que independentista sóc demòcrata i per tant jo el que vull és que els 7 milions i mig de catalans decidim el nostre futur, absolutament tots. I jo defensaré el que surti de la majoria del Parlament"

Forcadell, escollida aquest dilluns presidenta de la cambra amb els vots de Junts pel Sí, la CUP i cinc vots de Catalunya Sí que es Pot, ha agraït el gest a la formació liderada per Lluís Rabell i s'ha compromès a treballar "per la democràcia i perquè hi hagi diàleg".

"El desacord és dolent per a tots"

Forcadell també ha parlat sobre les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP sobre la investidura del president de la Generalitat. La nova presidenta de la cambra ha indicat que les converses per saber quan es pot investir el president de la Generalitat començaran "el més aviat possible", tot i que a hores d'ara encara cal que es constitueixin els grups parlamentaris.

"El no acord no beneficia ningú, el desacord és dolent per a tots i és dolent per al país. I l'acord és el millor que ens pot passar. Per tant, jo estic convençuda que arribarem a un acord"

Hores després d'haver comunicat per carta al monarca espanyol la constitució del Parlament, Forcadell ha respost "suposo que sí" sobre si anirà a veure el Rei per fer-li saber quan s'hagi investit un nou president. La nova presidenta de la cambra ha insistit que, al llarg de la legislatura que ha començat aquest dilluns, es vol fer el trànsit "d'un parlament autonòmic, amb unes atribucions, amb unes competències recorregudes" cap a "un parlament sobirà", però que "de moment" la cambra de la Ciutadella és "un parlament autonòmic".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut