Forcadell s'abraça amb la seva predecessora, Núria de Gispert, després del ple de constitució del Parlament (EFE)
Forcadell s'abraça amb la seva predecessora, Núria de Gispert, després del ple de constitució del Parlament (EFE)
Barcelona

Forcadell comunica al rei, Mas, Posada i García-Escudero la constitució del Parlament

Els pròxims dies, una de les tasques de Forcadell serà reunir-se amb els representants dels grups amb presència a la cambra, amb l'objectiu de sondejar quin nom té més suports per aspirar a la presidència de la Generalitat

Actualitzat

La flamant presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja ha enviat la carta preceptiva comunicant la constitució de la cambra al rei Felip VI; el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada; el del Senat, Pío García-Escudero; i el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas.

D'acord amb la normativa vigent, un cop celebrada la sessió constitutiva, la persona que ostenta la presidència del Parlament ha de comunicar-ho per escrit al monarca, el president de la Generalitat en funcions i els presidents del Congrés i el Senat.

Forcadell ha estat escollida presidenta del Parlament aquest dilluns al matí, amb 77 vots a favor, els 62 de Junts pel Sí, els deu de la CUP i cinc del grup de Catalunya Sí que es Pot. En els propers dies, una de les seves tasques serà reunir-se amb els representants dels grups amb presència al Parlament, amb l'objectiu de sondejar quin nom compta amb més suports per poder aspirar a la presidència de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut