La notícia sobre les retallades del govern espanyol al "The New York Times"
La notícia sobre les retallades del govern espanyol al "The New York Times"
Nova York

La premsa internacional es fa ressò de les noves retallades anunciades pel govern espanyol

El nou paquet de mesures econòmiques presentat pel govern espanyol ha despertat l'interés mediàtic dins i fora de les fronteres espanyoles. Bona part de la premsa internacional s'ha fet ressò de la notícia, anunciada aquest divendres per l'Executiu de Mariano Rajoy. Els diaris nord-americans "The New York Times" i "Financial Times" destaquen especialment el paper de les autonomies en el dèficit del país.

RedaccióActualitzat
El dèficit espanyol i les mesures proposades pel govern espanyol per combatre'l han omplert aquest dissabte algunes de les pàgines dels principals diaris internacionals. Entre els que ho han fet amb més rellevància, hi ha l'edició electrònica de "The New York Times", que ho ha publicat a la portada destacant les conseqüències del dèficit que acumulen les autonomies en contraposició amb les mesures que el govern central ha presentat per frenar aquest deute.

En aquest extens article, el diari detalla alguns dels aspectes bàsics que inclourà la nova reforma dels populars. A més, recull les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en les quals assenyala les autonomies com a principal causant del dèficit del país i titlla d'"imprudent" la despesa que aquestes han fet els últims deu anys. 

En la mateixa línia, l'edició del cap de setmana del "Financial Times" recull el tema a la segona pàgina sota el titular: "Espanya adverteix d'un excés de dèficit". Les declaracions de Montoro i el funcionament de les autonomies marquen bona part de la informació.
Anar al contingut