La presidenta de la cambra basca, Bakartxo Tejeria.
La presidenta de la cambra basca espera que el PP s'incorpori aviat a la Ponència de Pau.
Vitòria

La ponència que ha de gestionar la pau a Euskadi s'ha constituït al Parlament basc sense el PP

Aquest dijous ha quedat constituïda al Parlament basc la Ponència de Pau i Convivència, l'òrgan que ha de gestionar la pau i el final d'ETA a Euskadi. A la ponència no hi forma part el PP i UPyD. La resta de partits, PNB, PSE i Bildu, els han convidat a sumar-s'hi més endavant.

RedaccióActualitzat
La Ponència de Pau i Convivència del Parlament basc s'ha constituït aquest dijous. Aquesta ponència gestionarà el procés de pacificació a Euskadi i el final d'ETA. Hi formen part el PNB, els socialistes bascos i Euskal Herria Bildu, que han emplaçat els populars i a Unió Progrés i Democràcia a incorporar-s'hi en el futur.

La presidenta de la cambra basca, Bakartxo Tejeria, del PNB, ha lamentat l'absència del PP i d'UPyD, i confia que tots els grups parlamentaris hi acabin participant: "Haurien de ser-hi tots els partits perquè el tema de la pau i la convivència és de tots, i hem de treballar tots per consolidar el procés. Ara no ha pogut ser. No s'han donat les condicions adequades per alguns partits. Això no significa que la porta no estigui oberta perquè el dia que vulguin s'hi puguin incorporar per arribar als acords que es pretenen".

La presència d'Euskal Herria Bildu en aquesta ponència és el motiu pel qual populars i UPyD han decidit quedar-s'hi fora. Les dues formacions consideren que l'esquerra abertzale pot intentar utilitzar aquesta ponència per "justificar" el terrorisme.
Anar al contingut