Angulema

La policia francesa deté dos presumptes membres de l'aparell militar d'ETA

Dos presumptes etarres han estat detinguts a la ciutat francesa d'Angulema, al sud-oest del país, en un control de policia. Els presumptes membres de la banda són José Juan García González i Iker Mendizábal i viatjaven en un cotxe amb matrícules falses, segons fonts de la lluita antiterrorista. En el moment de la detenció anaven armats amb pistoles. Segons fonts d'Interior es tracta de membres alliberats i de l'aparell militar de l'organització terrorista. Amb aquestes ja són 14 les detencions de suposats membres d'ETA que la policia de diferents països ha portat a terme des de la fi de la treva.

Actualitzat
La detenció s'ha fet al sud-oest de França, a la població d'Angulema, a 100 quilòmetres de Bordeus. Molt a prop d'on l'any 2004 va ser arrestat un dels històrics dirigents d'ETA, Félix Alberto López de la Calle, àlies "Mobutu".

Els detinguts viatjaven en un cotxe robat i amb matrícula i documentació falsa. En el moment de la detenció anaven armats amb dues pistoles, una de les quals procedeix del robatori d'armes que la banda terrorista va fer a Vauvèrd, al sud-est de França, el mes d'octubre. Fonts de la lluita antiterrorista vinculen la detenció a una operació contra l'aparell militar d'ETA. Amb aquests, ja són 14 els presumptes etarres detinguts des del final de la treva. Del detingut aquest dimarts a Santander se'n van sabent més detalls.

Es tracta del membre del “comando Biscaia” Aritz Arginzoniz Zubiaurre, arrestat a l’estació d’autobusos de Santander dimarts. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que Aritz Arginzoniz Zubiarre integrava un comando que volia atemptar els pròxims dies a Cantàbria mitjançant un cotxe bomba col·locat en un aparcament del costat d'un edifici públic.

Aritz Arginzoniz és membre alliberat de l'organització terrorista i presumpte integrant del "comando Biscaia". En el moment de la detenció, Arginzoniz portava un detonador a la motxilla, per la qual cosa ara es busca un cotxe amb explosius.

Zapatero: "L'operació continua oberta i l'amenaça i el risc existeixen"

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat en referència a les detencions que l’operació policial continua oberta i s’ha felicitat per la “feina exemplar” de la policia i la Guàrdia Civil. Zapatero ha avisat que “sempre tenim l’amenaça després de la ruptura de l’alto el foc i sempre tenim el risc”, de manera que cal “tenir prudència”.

En una roda de premsa a La Moncloa després de reunir-se amb el president de l’Equador, Rafael Correa, Zapatero ha expressat la “solidaritat” d’Espanya amb aquell país després de la mort de dos ciutadans equatorians a l’atemptat d’ETA del 30 de desembre passat a Barajas.

L’endemà del desè aniversari del segrest i posterior assassinat del regidor d’Ermua Miguel Ángel Blanco, el president del govern espanyol ha fet una nova crida a la unitat. “Ens uneix pràcticament tot, el rebuig radical a coses com les que van passar fa deu anys”, ha afirmat Zapatero, que ha afegit que no faria “cap comentari d’allò en què podem discrepar els demòcrates”.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut