Cadis

La policia espanyola intercepta 3.800 quilos de cocaïna procedent de Colòmbia

RedaccióActualitzat

Agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, juntament amb funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han dut a terme una operació internacional en què han abordat a alta mar una embarcació que transportava 3.800 quilograms de cocaïna des de Colòmbia cap a Espanya.

L'estupefaent es trobava ocult en un compartiment estanc a l'interior de l'estructura del vaixell. La nau ha estat interceptada en aigües de l'Atlàntic, a unes 540 milles de les Illes canàries. S'han detingut els set narcotraficants que la tripulaven.

 

Localitzada a mitjans de setembre prop de costes sud-americanes

Gràcies a diferents investigacions relacionades amb el tràfic d'estupefaents es va tenir coneixement que una organització criminal traslladava una important partida de cocaïna des de Colòmbia a Espanya. Per això, utilitzaven una embarcació tipus remolcador.

Després de fer les indagacions oportunes, els agents, amb la col·laboració de diverses agències internacionals i coordinats pel Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, van localitzar el remolcador a mitjans de setembre a unes 360 milles nàutiques de Guyana, la qual cosa els va permetre calcular que, per la seva ruta i velocitat, arribaria a les costes espanyoles a mitjans d'octubre.

 

Una vegada que els policies van sol·licitar la col·laboració del Servei de Vigilància Duanera i van obtenir la corresponent autorització judicial, agents del Grup Especial d'Operacions de la Policia Nacional van procedir a l'abordatge de la nau a principis d'aquest mes, a unes 540 milles nàutiques de les illes Canàries.

A la seva arribada al Port de Cadis l'embarcació va ser sotmesa a una minuciosa inspecció què va permetre localitzar un compartiment estanc a l'interior de l'estructura del vaixell. En aquest habitacle, situat sota la cuina, ocultaven 3.800 quilograms de cocaïna.

Els agents han comptat amb la col·laboració de la Direcció Antinarcòtics de la policia de Colòmbia.

 

Anar al contingut