Torroella de Montgrí

La pastisseria podria haver patit talls de llum els dies previs a Sant Joan

L'obrador de la pastisseria de Torroella de Montgrí que va vendre les coques de Sant Joan que van intoxicar 1.243 persones podria haver patit dos talls de llum, de dues i sis hores, dos dies abans de la revetlla. En cas de confirmar-se, els talls haurien passat mentre es feien els treballs de cocció de les coques i això podia haver trencat la cadena del fred, origen segons totes les hipòtesis del bacteri de la salmonel.la que tenia la crema i que va provocar la intoxicació.

Actualitzat
Els talls de llum van ser el divendres dia 21, entre les 8 i les 10 del matí, i dissabte 22, entre dos quarts de tres i dos quarts de vuit de la tarda. El portaveu de Fecsa-Endesa, Oriol Ossan, ha confirmat a Catalunya Ràdio que hi va haver aquestes tallades de llum, però que prèviament s'havia avisat tant l'ajuntament com els usuaris. Des de la companyia elèctrica, però, s'ha dit que no es té constància que els talls de llum afectessin la pastisseria o l'obrador que va elaborar les coques en mal estat. Si es confirma que el tall en el subministrament elèctric va afectar l'obrador de la pastisseria, això hauria anul·lat els sistemes de refrigeració necessaris per conservar en bon estat la crema de les coques. La intoxicació va afectar 1.243 persones, segons les últimes dades facilitades pel Departament de Sanitat, i 59 continuen ingressades en diferents centres hospitalaris. El jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal investiga el cas i ha citat com a imputat el propietari de l'establiment, Josep Gusó, que divendres passat no va poder declarar perquè el seu advocat és un dels afectats per la intoxicació alimentària, la més important de les que hi ha hagut fins ara a Catalunya. La fiscalia ha habilitat un operatiu especial sense precedents a Catalunya per agilitzar el cas.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut