Tres persones protegint-se de la neu amb paraigües a un carrer de L'Estany, al Moianès. 26 de gener de 2018. (Horitzontal)
Tres persones protegint-se de la neu amb paraigües a un carrer de L'Estany, al Moianès. 26 de gener de 2018. (Horitzontal)

La neu tenyeix de blanc les cotes altes de la Catalunya Central i provoca problemes en algunes carreteres

ACN L'Estany.-L'episodi de neu que s'està vivint aquest divendres especialment al Pirineu i Prepirineu ha tingut també incidència a diferents punts de la Catalunya Central, sobretot a les cotes més altes. En diverses carreteres secundàries és obligatori l'ús de cadenes com ara als municipis berguedans de Bagà i Cercs o a la Coma i la Pedra (al Solsonès). A més, també hi ha la calçada tallada de la BV-5301 al Brull (Osona) i la BV-4002 a Bagà (Berguedà). Al llarg del matí també era necessari circular amb cadenes per la C-16 entre Bagà i Bellver de Cerdanya. D'altra banda, el Consell Comarcal del Berguedà ha hagut de suspendre sis rutes de transport escolar (amb 35 alumnes afectats), mentre que el Consell Comarcal del Moianès ha decidit avançar de forma preventiva la finalització de les classes degut a l'acumulació de neu a les carreteres. La neu també s'ha fet visible a punts de l'Anoia, com ara la Llacuna, i a alguns municipis del Bages com ara Sant Mateu de Bages.

Anar al contingut