La mare del conill mort en braços d'una nena
El pare del conill mort és el conill més gran del món (Font: Annete Edwards)

La mort d'un conill gegant en un vol obre una altra crisi a United Airlines

L'incident per la mort del conill té lloc només dues setmanes després de l'escàndol pel desallotjament forçós d'un passatger en un vol de United

RedaccióActualitzat

A United Airlines se li acumulen els escàndols. La mort d'un conill gegant en un vol entre Londres i Chicago amenaça la companyia amb una nova crisi, només dues setmanes després de l'incident en què van expulsar per la força un passatger per "overbooking"

El Simon, un conill gegant de 10 mesos d'un metre de llarg, ha mort a la bodega de l'avió per causes que no s'han explicat. Era fill del conill més gran del món, en Darius d'un metre trenta de llargada, i estava destinat a convertir-se en el seu successor.

 

 

 

La criadora del conill, Annete Edwards, ha declarat que vol saber què va passar-li ja que abans d'embarcar havia passat un control veterinari. La dona cria conills gegants, que són molt valorats. El propietari nord-americà del Simon l'acabava de comprar per 500 euros, i n'havia pagat 1.500 més pel bitllet. 

Que mori un animal a la bodega d'un avió no és un fet insòlit, però United Airlines va ser la companyia aèria nord-americana que va registrar la taxa més alta de mortalitat en el transport d'animals, i això ha obert el debat sobre les condicions que els dona la companyia.

United Airlines vol passar pàgina de la polèmica per l'"overbooking"

En un comunicat, United ha anunciat que canviarà la seva política en cas d'"overbooking". A partir d'ara, oferiran fins a deu mil dòlars, poc més de nou mil euros, a cada passatger que vulgui renunciar, voluntàriament, al seu seient.

Tot per evitar imatges com la del passatger que no va acceptar la compensació de 400 dòlars i que va ser arrossegat i expulsat d'un avió. United Airlines, que ja es va disculpar amb aquest passatger, reconeix que no va actuar bé.


Al doctor David Dao el van haver d'operar d'una fractura al nas i va perdre tres dents en l'incident, pel qual va dir que demandaria l'aerolínia. La companyia va veure com les seves accions van caure a la borsa després d'aquest incident

La companyia també va anunciar que no tornaria a desembarcar passatgers a la força.

United ha encadenat una altra pífia al març: va prohibir viatjar en leggins a dues joves.
 

Anar al contingut