36a jornada de Lliga

La Lliga, que ja té un campió, viu ara la lluita per les competicions europees

L'Espanyol ha perdut per 2 a 1 contra el Numància, tot i haver començat guanyant. La derrota allunya definitivament de l'accés a la UEFA l'equip de Paco Flores. El València ha empatat a un i gràcies a un gol en temps afegit contra el Racing de Santander. D'altra banda, el Mallorca ha golejat el Rayo Vallecano, per 4 gols a 0. I també a zero el Vila-real ha deixat l'Osasuna, al qual ha guanyat per dos gols. El Màlaga ha fet que creixi el malestar del públic de San Mamés, en vèncer el Bilbao per 3 a 1. Però el que més ha sorprès han estat les derrotes del Barça i del Deportivo.

Ath. Bilbao, 1 - Màlaga, 3 El Màlaga ha fet història a San Mamés, en vèncer l'Athletic, ja que mai no havia guanyat en aquest estadi. El primer gol a San Mamés, obra de Musampa, en el minut 28. Després del descans i de molts xiulets per part de l'afició de l'Athletic, Urzaiz ha aconseguit l'empat en el minut 77. Però l'alegria no ha durat gaire, perquè Sandro ha marcat el segon del Màlaga, en el minut 85. Molts dels aficionats del Bilbao ja han començat a abandonar l'estadi, enfadats amb els jugadors pel mal resultat. Per sentenciar, Agostinho ha marcat el tercer, només quatre minuts després. L'estadi de San Mamés sembla estar molt enfadat amb el seu equip. Racing, 1 - València, 1 Ha estat un empat molt ben rebut pel València, ja que no ha estat fins a l'últim minut que els de Cúper han pogut treure un punt del partit. Els "txes" han notat el cansament del partit de dimecres. Tot i que el València ha dominat durant tota la primera part, no ha estat capaç de trobar el gol. Ha estat en la segona part quan Mazzoni ha marcat el primer gol del partit, en el minut 48, amb una gran rematada de cap en què Cañizares no hi ha pogut fer res. El jugador del València Mendieta, justament quan es ja complia el minut 90, ha aconseguit l'empat per a l'equip "txe". Numància, 2 - Espanyol, 1 Derrota de l'Espanyol, que fa que desapareguin totes les opcions de classificar-se per a la Copa de la UEFA. A l'estadi de Los Pajaritos, Tamudo ha marcat el primer gol del partit, en el minut tres. Però en l'últim minut de la primera part, Nagore ha empatat el partit amb un llançament de penal assenyalat sobre Pacheta. Després del descans, els de Sòria han remuntat el partit, amb un gol de Rossu, en el minut 19 de la segona part. Vila-real, 2 - Osasuna, 0 Gol d'Escoda en el minut 22. I quan millor ho estava fent l'Osasuna, una altra vegada el Vila-real, aquest cop obra de Palermo, ha tornat a marcar, en el minut 64. Mallorca, 4 - R. Vallecano, 0 Gol d'Eto'o, que ha marcat el primer quan només s'havia disputat un minut i mig de partit. El Mallorca ha sortit amb totes les forces, i ha perdonat molt, però Finidi, després d'insistir tant, ha aconseguit el segon en el minut 35. Només dos minuts després, Eto'o ha tornat a marcar, i ha aconseguit el tercer per al Mallorca, i no ha estat l'últim. Quan ja s'havien complert els 90 minuts de joc, Riera ha fet el quart. Barcelona, 0 - Oviedo, 1 Derrota dels blaugranes, que ja no depenen només d'ells mateixos per classificar-se per a la UEFA. L'Oviedo, en la seva primera jugada perillosa del partit, ha estrenat el marcador amb un gol de Jaime, en el primer minut de la segona part. El Barça s'ha quedat amb un home menys quan Luis Enrique ha vist una targeta vermella directa, i això encara ha dificultat més el joc dels blaugranes, que no han sabut crear jugades clares de perill. Deportivo, 1 - Valladolid, 2 Sorprenent derrota del Deportivo, que sembla haver perdut l'interès, a conseqüència del resultat d'ahir del Madrid. En el minut 44, Kaviedes ha fet el primer gol, després d'una excel·lent passada de Caminero. En el minut 63, Sales ha fet el segon. El Deportivo ha volgut reaccionar, i ho ha fet amb un gol de Makaay en el minut 70, després d'una magnífica jugada de Turu Flores, però ha estat massa tard per evitar la victòria del Valladolid. Saragossa, 1 - R. Societat, 1 Empat just. Sundgrend ha aconseguit el primer gol a La Romareda, en el minut 24. Però el desavantatge en el marcador no ha durat gaire, ja que De Paula ha aconseguit el gol que suposava l'empat, en el minut 34. Las Palmas, 0 - Celta, 1 El Celta va aconseguir ahir una victòria importantíssima en guanyar el Las Palmas gràcies a un gol d'Edu en el minut 55 de partit. R. Madrid, 5 - Alabès, 0 Amb aquest resultat, el Madrid es va proclamar ahir campió de la Lliga 2000-01.