Actualitat blaugrana

La junta directiva del Barça dimitirà dimecres, convocarà eleccions i apel·larà a la sentència

La junta directiva del Barça acatarà la sentència judicial, dimitirà dimecres vinent i una comissió gestora regularà el club i confirmarà la data de les eleccions. Tot apunta que se celebraran el 9 o el 10 de setembre al Camp Nou, coincidint amb el Barça-Osasuna de Lliga. Tot i això, la directiva blaugrana apel·larà la sentència i aprovarà els números del seu exercici. Joan Laporta i els seus companys de junta es presentaran a la reelecció. L'encara president del FC Barcelona ha afegit que, sobre la polèmica amb els estatuts, no han actuat mai de mala fe.

Actualitzat

Un cop acabada la reunió d'urgència de la junta directiva del Barça, el president Joan Laporta ha comunicat que dimitiran el dimecres 26 de juliol i tancaran el seu exercici econòmic. Acaten així la sentència del jutge que obliga el club a convocar eleccions de manera immediata, ja que considera que l'actual mandat acabava el 30 de juny d'aquest any. Tot i això, Laporta ha declarat que la junta directiva del Barça apel·larà la sentència i que es tornarà a presentar a la reelecció, perquè el seu projecte ha de continuar. L'apel·lació es durà a terme perquè Laporta ha considerat que "la nostra interpretació és correcta". Sobre l'article dels estatuts que es refereix a aquesta qüestió, ha afirmat que és "confús" i indueix a "diferents interpretacions". La interpretració que n'ha fet el jutge és "l'extrema", segons ha valorat el mateix president blaugrana. En aquest sentit, Laporta ha insistit que "la interpretació del 2007 (data per a la celebració d'eleccions) també és vàlida". El jutge, basant-se en l'article 29 dels estatuts, conclou en la sentència que el primer any de mandat de la junta són els vuit dies de juny del 2003, quan van prendre possessió del càrrec.

El dimarts 25 de juliol se celebrarà la junta directiva en què es farà el tancament de l'exercici, i l'endemà la junta directiva de Laporta dimitirà. Des del dia 26 de juliol i fins que se celebrin les eleccions, una comissió gestora, que presidirà Xavier Sala Martín, es farà càrrec de l'entitat que serà qui anunciï el dia que tindran lloc els comicis. Laporta ja ha dit que també serà precandidat a les eleccions i que confia que els socis tornin a donar-li la presidència.

Sobre la possibilitat que Laporta i els seus companys de junta quedin inhabilitats pel recurs que un soci ha presentat al Tribunal Català de l'Esport, l'encara president del Barça ha assenyalat que en cap cas poden quedar inhabilitats, ja que "hem actuat de bona fe i seria desproporcionat que ens inhabilitessin". Sobre aquest aspecte, Laporta ha insistit que no creu que l'inhabilitin.

Per acabar, Laporta ha volgut deixar clar que aquesta és una situació no volguda pels seus companys de junta i que només els queda dimitir perquè no els acusin de voler aferrar-se al poder. El president del Barça, també ha deixat clar que convocar eleccions ara de forma immediata "no és el que interessava el Barça" i ha recalcat que tanquen aquest mandat amb un nivell òptim pel que fa a la vessant esportiva i amb un àmbit econòmic sanejat, tenint en compte que la gestió nefasta de l'expresident Joan Gaspart va deixar unes pèrdues de 169 milions d'euros. 

Per si no n'hi havia prou, la polèmica pot ser llarga. Laporta sí que es pot presentar a les eleccions, tot i estar inhabilitat. El Tribunal Català de l'Esport pot trigar fins a dos mesos a inhabilitar Laporta, temps suficient per celebrar les eleccions. A més, la junta pot recórrer les sentències del tribunal i eternitzar la decisió. Per tant, el d'aquest divendres només ha estat un capítol més d'un "culebrón" que sembla que no s'acabarà durant les pròximes setmanes.

L'acord amb Unicef es trenca

L'acord amb Unicef al qual havia arribat el Barça queda trencat amb la dimissió de l'actual junta directiva. L'acord era per a cinc temporades i durant el primer any el primer equip de futbol blaugrana havia de dur el logo d'Unicef a la samarreta. Això no es produirà i, segons ha dit el president del FC Barcelona, quedarà per al pròxim president que vingui. Evidentment, si torna a guanyar el grup de Laporta s'acabarà duent a terme.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut