Actualitat blaugrana

El Barça ha de convocar eleccions de manera immediata, segons la sentència del jutge

El jutjat de primera instància número 30 de Barcelona ha ordenat al Barça convocar eleccions de manera immediata. Laporta va prendre possessió del càrrec el 22 de juny del 2003, i els estatuts del club marquen que el primer any de mandat acaba el 30 de juny. Així el primer any de mandat de Laporta va durar 8 dies. És molt possible que Laporta no s'hi pugui tornar a presentar. Oriol Giralt, que va iniciar tot el procés, té previst interposar una demanda dijous per la inhabilitació a perpetuïtat de Laporta i els seus companys de junta.

Actualitzat

La sentència ha estat clara: condemna el FC Barcelona a convocar eleccions de manera immediata. Joan Laporta va prendre possessió del càrrec el 22 de juny del 2003, i els estatuts del club marquen que el primer any de mandat, sigui quan sigui la presa de possessió, acaba el següent 30 de juny. Això vol dir que el primer any de mandat de la junta de Laporta va durar vuit dies.

Per part dels demandants, la satisfacció ha estat absoluta. Joan Manuel de Foronda, l'advocat de Joan Marc Torné, el soci del Barça que va presentar la demanda contra la junta, ha assenyalat que la junta directiva ha d'acatar la sentència o bé interposar-hi un recurs d'apel·lació. En el cas que interposi un recurs d'apel·lació, De Foronda ha matisat que "demanarem l'execució provisional de la sentència i, sigui el que sigui, nosaltres continuarem, i les eleccions s'hauran de produir en el termini màxim de tres mesos".

A més d'haver-hi eleccions, és molt possible que Laporta no s'hi pugui presentar. Oriol Giralt, que va iniciar tot el procés amb una demanda al Tribunal Català de l'Esport, té previst interposar-ne una altra demà demanant la inhabilitació a perpetuïtat de Joan Laporta i els seus companys de junta. El soci del Barça Oriol Giralt ha insistit que no es pot permetre que "algú quan vulgui decideixi que encara que toqui convocar eleccions, no ho vulgui fer".

Mentrestant, des del FC Barcelona no hi ha hagut cap mena de comunicat oficial. Això sí, la junta del Barça tenia previst reunir-se dimarts de la setmana que ve, però aquesta reunió s'ha avançat a aquest divendres per tractar aquest tema amb urgència.

Reaccions de l'oposició

Els que ja s'hi han pronunciat han estat els opositors visibles a la junta actual. D'una banda, l'excandidat a la presidència del Barça Enric Majó ha declarat que després que s'hagi estat tot l'hivern amb la polèmica de si les eleccions eren el 2006 o el 2007, ara ha quedat ben clar que, "i ja és la segona sentència, el club ha comès una falta greu i els recomanaria que dimitissin immediatament i convoquessin eleccions".

D'altra banda, el també excandidat a la presidència del Barça Josep Maria Minguella ha assegurat que està content perquè si es convoquen eleccions es compleixen els estatuts, que "són com la constitució d'un club", però que està molt descontent, perquè "el Barça ha perdut quatre sentències en una setmana i aquesta no és la millor manera d'administrar un club com el Barça".

 


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut