Actualitat blaugrana

El Barça pot anunciar eleccions per a la primera quinzena de setembre en la reunió de divendres

El president del Barça, Joan Laporta, és a l'ull del huracà després de la sentència judicial que l'obliga a convocar eleccions immediatament. El president del Barça ja ha arribat de Madrid, on ha rebut el suport de l'expresident Joan Gaspart, que creu que les coses no s'han de canviar quan funcionen. La junta podria anunciar aquest divendres la convocatòria d'eleccions per a la primera quinzena de setembre (es parla del 10 de setembre), ja que els directius es reuniran amb caràcter d'urgència per tractar d'aquest assumpte.

Actualitzat

Joan Laporta ha estat l'home més perseguit a l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol. No pas per saber la seva opinió sobre el trofeu Joc Net, que ha rebut l'equip per ser el que menys targetes va veure la Lliga passada, sinó per la sentència que obliga la junta a convocar eleccions de manera immediata. Laporta ha admès que és una qüestió delicada que requereix una avaluació, una anàlisi precisa i una reflexió. Per respecte a la resta de companys de junta, Laporta no hi ha volgut afegir res més i ha remès a la junta directiva de divendres convocada amb caràcter d'urgència, en què ha assegurat que es prendrà la decisió corresponent.

Al vespre Laporta ha aterrat al Prat, procedent de Madrid, acompanyat pel vicepresident Marc Ingla. Tenia poques ganes de valorar la sentència que condemna la junta a convocar eleccions al setembre. Tot i que ha insistit que no valoraria res fins divendres, el president del Barça ha assegurat que se sent amb forces per continuar lluitant.

Tot i això, a Laporta no li han faltat suports. N'ha rebut de l'expresident del Barça Joan Gaspart, que ha assegurat que quan les coses van bé no s'ha de canviar res, i que "Laporta continuarà i els socis li tornaran a donar la seva confiança, perquè en aquests moments no seria bo fer canvis". Laporta i els seus companys de junta s'exposen a quedar inhabilitats, sense poder-se presentar a la reelecció. Aquesta possibilitat, però, es considera excessiva des de la secretaria d'esports En aquest sentit, el secretari general de l'Esport, Manuel Ibern, ha assegurat que és una "barbaritat" i que "el que quedaria profundament perjudicat és el club". Ibern ha afegit que el que convé és un funcionament normal i que ara que el club va molt bé ha de continuar tal com està.

Mentrestant, els jugadors no han volgut entrar a valorar la sentència, tot i que Ezquerro ha reconegut que és un tema que els incomoda, però que ells com a jugadors han de ser professionals i mantenir-se'n al marge. 

De moment, Laporta i la seva junta encara no han estat denunciats per cap soci davant del Tribunal Català de l'Esport, que, en cas de rebre alguna denúncia, podria fins i tot dictar la inhabilitació a perpetuïtat dels actuals directius del Barça i no es podrien presentar a la reelecció. La junta té previst reunir-se demà al matí amb caràcter d'urgència i, d'aquesta reunió, probablement, en sortirà la convocatòria d'eleccions per a la primera quinzena del mes de setembre.

El jutge, basant-se en l'article 29 dels estatuts, conclou en la sentència que el primer any de mandat de la junta són els nou dies del juny del 2003, en els quals es van prendre decisions esportives importants i es va tancar l'exercici econòmic amb unes pèrdues de 169 milions d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut