Barcelona

La Guàrdia Urbana desallotja un assentament irregular als Encants Vells

Es tracta d'un antic pàrquing on actualment pernoctaven una trentena d'immigrants

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana ha desallotjat l'antic pàrquing dels Encants Vells, a les Glòries de Barcelona. Des del mes de maig en aquest espai municipal s'hi havia instal·lat un grup d'una trentena d'immigrants, majoritàriament d'origen subsaharià. El desallotjament, que ha començat poc abans de les vuit del matí i ha estat autoritzat pel jutge, s'ha fet sense incidents. Els immigrants han pogut agafar les seves pertinences i han anat sortint de l'assentament. Tots ells també s'han emportat part de la ferralla que després venen per viure.

L'assentament irregular està situat a les naus que formaven part dels Encants Vells i van ser ocupades al maig del 2014. Arran de la transformació urbana de la zona, hi ha prevista la construcció d'una zona verda. L'actuació d'avui respon a la petició d'actuació que l'Ajuntament de Barcelona va sol·licitar al jutge per poder desallotjar les naus.

Segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona, ja fa temps que el consistori va oferir ajuda als ocupants a través de l'Oficina del Pla d'Assentaments Irregulars (OPAI). Només cinc d'ells van acceptar sortir de la finca i rebre ajuda abans del desallotjament, mentre que els altres han rebutjat "sistemàticament" deixar-hi de pernoctar.

Una cinquantena de persones s'han reunit a la zona per fer costat als desallotjats. La Xarxa de Suport als Assentaments demana una solució integral i definitiva als campaments urbans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut