La façana del Barrilònia, al número 4 de la rambla del raval de Barcelona.
L'edifici okupat està, segons l'Ajuntament, en estat ruïnos.
Barcelona

La Guàrdia Urbana desallotja el centre social okupat Barrilònia del barri del Raval

L'Ajuntament ha ordenat el desallotjament de l'edifici okupat, situat a la rambla del Raval, al·legant el mal estat de la finca. La vintena de persones que hi havia estan abandonant el centre social de manera pacífica.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Urbana ha desallotjat a les set del matí un edifici okupat de la rambla del Raval de Barcelona que el col·lectiu havia transformat en un centre social, al qual anomenen Barrilònia. El local, situat al número 4 de la rambla, era conegut al barri per les seves tasques de caràcter social i les activitats culturals reivindicatives.

L'Ajuntament ha ordenat aquesta operació després d'inspeccionar, la setmana passada, l'edifici i determinar que la finca està en mal estat i en perill d'esfondrament. El consistori assegura que havia notificat el desallotjament amb anterioritat i que ha fet aquesta intervenció amb una ordre judicial, extrem que neguen els okupants de la casa.

El desallotjament de la vintena de persones que hi vivien des del 2009 s'ha fet de forma pacífica i sense resistència. Una quarantena de persones s'han aplegat al barri per donar-los suport.

Anar al contingut