València

La Generalitat valenciana acomiadarà 3.000 empleats d'empreses públiques, el 40% de la plantilla

La Generalitat Valenciana acomiadarà uns 3.000 empleats de les empreses públiques, el 40% de la plantilla, i suprimirà 46 empreses. Tot plegat, segons l'executiu, suposarà un estalvi d'uns 300 milions d'euros. Aquestes xifres no inclouen l'ERO que preveu despatxar 1.200 treballadors de la Radiotelevisió Valenciana, ni els de l'Agencia Valencia de Turisme.

RedaccióActualitzat
El govern valencià ha aprovat el decret llei de reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional, segons ha exposat el conseller d'Economia, Máximo Buch. La nova mesura comportarà l'acomiadament d'un 40% dels treballadors sobre un total de 7.555 empleats. L'estalvi previst en despeses de personal és d'uns 300 milions d'euros, segons l'executiu.

Aquestes xifres no inclouen l'ERO que preveu despatxar 1.200 treballadors de la Radiotelevisió Valenciana, ni els de l'Agencia Valenciana de Turisme.

El conseller d'Economia, Indústria i Comerç valencià, Máximo Buch, ha explicat que, de les 76 entitats que hi havia a l'inici de la legislatura, en quedaran 30, i que la majoria d'ERO es presentaran durant aquest novembre. El cost estimat dels acomiadaments és d'entre 85 i 100 milions d'euros, una quantitat similar a l'estalvi estimat que s'espera obtenir en despeses de personal.

El balanç econòmic d'aquest pla també podria millorar-se a través de la "intensificació de la col·laboració publicoprivada", mitjançant la "venda d'actius, externalitzacions de la gestió i privatitzacions". Buch ha explicat que a aquest efecte es farà un pla d'actuació que ha d'estar acabat en un termini màxim de nou mesos.

La reducció de plantilla, que també afectarà als equips directius de les 46 entitats que desapareixen o són absorbides, "no alterarà les condicions i relacions laborals" que en el cas del personal funcionari passarà a dependre de l'administració de la Generalitat.

Ara, el nou mapa empresarial i fundacional valencià agrupa en sis àrees les polítiques públiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut