Barcelona

La Generalitat prepara una Diada centrada en la capitalitat mediterrània de Barcelona

L'acte institucional de la Diada se centrarà aquest any en la capitalitat mediterrània de Barcelona. I com a segon eix de les celebracions, l'Any Macià. Sota la direcció de Joan Ollé, la celebració, que es farà al Parc de la Ciutadella, combinarà poesia, música i dansa. El pressupost serà semblant al de l'any passat: no arriba als 300.000 euros. Aquest any, però, no hi haurà l'acte tradicional al Parlament.

Actualitzat
Un 11 de Setembre amb aire mediterrani. Així s'ha concebut aquest any l'acte oficial de la Diada, que se celebrarà, com en les darreres edicions, al parc de la Ciutadella. La direcció artística, a càrrec de Joan Ollé, ha confiat en l'actriu Montserrat Carulla la conducció de l'acte, que compta, entre els plats forts, amb Noa. Acompanyada per l'Orquestra Àrab de Barcelona, la cantant israeliana interpretarà "El cant dels ocells".

I d'Isarel a Grècia a través de la veu de l'actriu Rosa Novell, que recitarà "El viatge a Ítaca" de Kavafis. Hi haurà altres lectures. I també dansa, amb ballarins com Rosa Muñoz i Cesc Gelabert. La rumba de Peret posarà fi al viatge musical i cultural per la Mediterrània, però no a l'acte.

El saxo de Llibert Fortuny donarà un toc diferent a les cançons populars catalanes. I el cor de la Cambra del Palau de la Música i la Cobla Sant Jordi interpretaran "Els segadors". Aquest any és Vilanova i la Geltrú qui farà ofrena de la senyera que presidirà tot l'acte.

Pati de butaques

Com a novetat d'aquest any, l'acte, que començarà a dos quarts de dotze del migdia i durarà una hora, tindrà un escenari una mica diferent, segons el secretari general adjunt de Presidència, Jordi Menéndez, que ha explicat que es pretén d'aquesta manera facilitar la creació d'un pati de butaques, unes 2.000, perquè els "ciutadans i ciutadanes puguin assistir a l'acte amb una mica més de comoditat".

Sense recepció institucional

El que no hi haurà aquest any és la recepció institucional que organitzava el Parlament. La crisi ha obligat a suspendre la tradicional trobada de la classe política amb la societat civil catalana. I s'ha substituït per un altre acte, molt més auster, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Francesc Macià. El Parlament ha convidat Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla perquè facin un discurs.
Anar al contingut