La Generalitat demana formalment una reunió del president amb Mariano Rajoy

La consellera de la Presidència, Neus Munté, diu que no hi ha "ni resposta ni data" de La Moncloa

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha demanat formalment aquest dilluns una reunió del president Puigdemont amb Mariano Rajoy. Neus Munté, la portaveu del govern, ha explicat en roda de premsa que "no hi ha ni resposta ni data de La Moncloa". Des del govern espanyol han confirmat que han rebut la petició formal la Generalitat i diuen que estan a l'espera de "poder tancar una cita". 

Munté ha volgut ratificar "la disponibilitat del govern català al diàleg" i ha aclarit que "no s'ha exclòs mai a ningú d'aquest objectiu". La consellera ha aclarit que "no hi ha res tancat" però que sí que existeixen contactes entres "Sant Jaume i La Moncloa" i ha explicat que no hi ha cap detonant que hagi motivat la petició d'aquesta reunió.

Neus Munté ha insistit en la "coherència amb el discurs del govern català durant tot aquest temps" i assegura que "Puigdemont no fa cap marxa enrere" ja que el president "sempre ha tingut voluntat de diàleg".

La gestió d'un dirigent popular català

L'entrevista entre els presidents Carles Puigdemont i Mariano Rajoy que negocien els governs català i espanyol es va començar a gestionar a proposta del PP.  Fonts del govern expliquen que un dirigent popular català va fer arribar al Palau de la Generalitat l'interès de Rajoy per trobar-se amb Puigdemont

Va ser després d'aquesta gestió que la Generalitat va formalitzar la disposició del president Puigdemont a veure's amb Rajoy i parlar.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut