Imatge d'arxiu d'una de les ofertes de bons emesos per la Generalitat.
Imatge d'arxiu d'una de les ofertes de bons emesos per la Generalitat.
Barcelona

La Generalitat amplia fins als 2.400 milions d'euros l'emissió de bons a un any

La Generalitat ha rebut prop de 43.000 sol·licituds per adquirir bons per un import total de 1.173 milions d'euros. Les peticions, el termini de les quals s'ha de tancat aquest dilluns, han superat els 960 milions d'euros oferts pel govern català. La bona acollida en el mercat ha fet que finalment s'hagi de fer un prorrateig a partir de 22.000 euros. Els compradors que n'hagin demanat una quantitat igual o inferior la rebran íntegra i aquells que la superin entraran en el procés de prorrateig per ajustar la disponibilitat. A banda d'això, la Generalitat ha anunciat que ampliarà en 500 milions l'emissió de bons a un any.

Actualitzat
Fins aquest dimarts s'han subscrit 1.794 milions d'euros dels 1.900 inicials disponibles per a bons a un any. La Conselleria d'Economia preveu que aquest dimarts s'assolirà l'objectiu previst i per això ha decidit ampliar l'import fins a 2.400 milions d'euros. Els inversors disposaran de 48 hores per subscriure els últims bons disponibles. Aquest període de subscripció es tancarà a les 14 hores del dijous 21 d'abril i la data de desemborsament serà el 2 de maig.

Pel que fa als bons a dos anys, a causa de la seva bona acollida, s'ha optat per aplicar un prorrateig a partir dels 22.000 euros. Els compradors que n'hagin demanat una quantitat igual o inferior la rebran íntegra. Les peticions que superin aquests 22.000 euros entraran en el procés de prorrateig per ajustar-ne la disponibilitat. El desemborsament per aquesta emissió de bons a dos anys està previst pel dia 27 d'aquest mes.
Anar al contingut