Imatge d'arxiu d'avions de Spanair aturats
Imatge d'arxiu d'avions de Spanair aturats
Barcelona

La fiscalia reclama 72 milions d'euros al consell d'administració de Spanair

La fiscalia considera que l'aerolínia va demanar el concurs de creditors amb cinc mesos d'endarreriment i això va fer agreujar el dèficit.

RedaccióActualitzat

La fiscalia demana responsabilitats al consell d'administració de Spanair, encapçalat per Ferran Soriano, dos anys després que l'empresa va fer fallida. La fiscalia reclama 72 milions d'euros per haver endarrerit cinc mesos la presentació del concurs de creditors, quan ja tenien senyals d'insolvència. Segons "El Periódico", el fiscal ha fet arribar al jutge un informe en què sol·licita aquesta quantitat corresponent a l'agreujament del dèficit durant aquest període.

Segons la Fiscalia, la companyia va poder maquillar els comptes i la situació real de l'empresa gràcies a les ajudes públiques que va rebre amb l'objectiu de buscar un soci que salvés l'aerolínia, tot i que mai es va concretar, i a finals de gener del 2012 Spanair va anunciar la seva fallida i cessió immediata de la seva activitat.

La fiscal considera culpables tots els membres de la cúpula de l'aerolínia, formada també per Fira de Barcelona, Volcat, Turisme de Barcelona i diverses societats de la Generalitat. 

Anar al contingut