El pres etarra Ander Errandonea amb una pancarta a favor de Bildu després de sortir de la presó. (Foto: EFE)
El pres etarra Ander Errandonea amb una pancarta a favor de Bildu després de sortir de la presó. (Foto: EFE)
Madrid

La fiscalia podria tornar a recórrer les llistes de Bildu després que un etarra n'ha exhibit una pancarta en sortir de la presó

El govern central i la fiscalia de l'Estat podrien tornar a recórrer les llistes de Bildu després que l'etarra Ander Errandoena ha exhibit, poc després de sortir de la presó, una pancarta d'aquesta formació. El portaveu del PSOE José Antonio Alonso s'ha mostrat convençut que els serveis jurídics de l'Estat analitzaran l'exhibició de la pancarta per part de l'etarra, mentre que el PP ha anat més lluny i ha demanat al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que apliqui la llei i impedeixi a la coalició abertzale participar a les eleccions. El lehendakari, Patxi López, ho ha considerat "repugnant".

Actualitzat
En una entrevista realitzada a través del Twitter i Irekia, López ha considerat que "el que s'ha vist", un expres de la banda armada ETA amb una pancarta de Bildu, "ha estat una imatge desagradable".

Segons López, "repugna veure que algú que ha comès atemptats i assassinats, quan surt de la presó, quan ha complert la seva condemna, lluny d'estar avergonyit i mostrar algun tipus de penediment pels crims que va perpetrar", pretengui "gairebé riure's de tot el món a la sortida de la presó".

Pel lehendakari, és "una molt bona oportunitat perquè Bildu, i sobretot EA i Alternatiba, ens diguin si aquesta és la seva proposta, la de no renunciar al passat, la de no rebutjar els crims comesos, la de no penedir-se per la violència i pel sofriment que alguns han provocat en aquest país".

A més, ha assegurat que PSE-EE no pactarà amb Bildu perquè els separa "un abisme democràtic" i, encara que és una formació legal, "a ser demòcrata se n'aprèn practicant". En aquest sentit, ha destacat que a la coalició sobiranista encara li queda "recorregut democràtic, que ha de fer".
Anar al contingut