França

La fiscalia de França apel·larà l'absolució de De Villepin pel "cas Clearstream"

Sorpresa política a França. La justícia ha anunciat que revisarà el "cas Clearstream", l'endemà que els tribunals van exonerar l'exprimer ministre Dominique de Villepin d'una gran conxorxa política. El fiscal diu que encara no ha aflorat tota la veritat, la qual cosa espera que es faci en un nou judici que tindria lloc entre finals d'any i principis del que ve. La intenció del fiscal ha sorprès De Villepin que ha acusat obertament Nicolas Sarkozy d'estar-hi al darrere i d'obsessionar-se a voler passar comptes amb ell a través de la justícia.

Actualitzat
El fiscal en cap de París, Jean-Claude Marin, ha anunciat que recorrerà la sentència dictada pel Tribunal de Correcció en la qual va absoldre De Villepin i culpava del cas dels falsos llistats de polítics que s'haurien beneficiat del cobrament de comissions il·legals l'expresident d'EADS Jean Louis Gergorin i l'informàtic Imad Lahoud. Marin ha justificat la seva decisió d'apel·lar l'absolució de De Villepin perquè encara no ha aflorat tota la veritat. Una veritat que espera que pugui sortir a la llum d'aquí a un any. El fiscal, que va demanar 18 mesos de presó exempts de compliment i 45.000 euros de multa contra l'exprimer ministre, ha afegit que, com que els dos inculpats han anunciat recursos, "un segon procés sense el tercer acusat seria incomplet".

Un cop coneguda la decisió del fiscal, Dominique de Villepin ha acusat obertament Nicolas Sarkozy d'estar-hi al darrere i d'obsessionar-se a voler passar comptes amb ell a través de la justícia. La intenció del fiscal d'apel·lar per aclarir elements del judici ha sorprès l'exprimer ministre abans de ser entrevistat en una cadena de televisió francesa quan ha manifestat: "és una decisió de caire polític que demostra com un home, el president de la República, prefereix perseverar en el seu acarnissament i el seu odi en lloc d'assumir les responsabilitats de la seva funció: garantir la justícia"

De Villepin ha qualificat d'absurd reobrir un judici on s'ha demostrat clarament que ell no hi tenia res a veure, com s'ha demostrat, amb la trama per implicar polítics en falsos casos de corrupció. L'exprimer ministre considera la decisió equivocada i precipitada que torna a barrejar justícia i política per interessos personals de l'actual president.

Anar al contingut