Melilla

La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació de la trama de compra de vots a Melilla

El fiscal General de l'Estat creu que una trama organitzada relacionada amb Coalició per Melilla comprava vots amb diners provinents de licitacions i subvencions públiques

RedaccióActualitzat

L'escàndol per la suposada compra de vots a Melilla ha sacsejat el tram final de campanya i, poques hores abans que s'acabi, la Fiscalia Anticorrupció entra en escena.

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz ha decidit que Anticorrupció assumeixi la investigació, després de detectar-se que podria haver-hi una trama de corrupció a més del frau electoral.

La compra de vots per correu té prou "gravetat i transcendència des del punt de vista social i polític", diu el fiscal general, i els fets suposen una "manifestació de criminalitat organitzada". Tot plegat justifica que sigui la fiscalia Anticorrupció qui s'encarregui de la investigació. 

En l'escrit de la Fiscalia s'apunta que la investigació policial ha permès identificar una trama organitzada i planificada formada per persones vinculades a Coalició per Melilla. Parlen "d'indicis sòlids de compra de vots amb vista a les eleccions", una operació delictiva que va començar, diu la Fiscalia, el 4 d'abril amb la convocatòria electoral.

Segons la Fiscalia, els 100 o 150 euros amb què es pagaven cadascun d'aquests vots comprats sortirien de fons provinents d'empreses i particulars a qui Coalició per Melilla --al govern de la ciutat autònoma-- hauria beneficiat amb licitacions públiques, contractes i subvencions durant l'última legislatura.

Mohamed Ahmed Al-Lal, número 3 de la candidatura de Coalició per Melilla és un dels detinguts
Mohamed Ahmed al-Lal, número 3 de la candidatura de Coalició per Melilla és un dels detinguts (EFE / Paqui Sánchez)

Per tot plegat, les nou persones que la Policia Nacional va detenir, i que ara estan en llibertat, haurien pogut cometre els delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació i suborn. 

Aquest divendres Correus ha informat que finalment han estat 5.814 els vots admesos a Melilla, un 9,51% del cens. La xifra del vot per correu a Melilla és 3,5 vegades superior a la mitjana nacional. Aquests gairebé 6.000 vots equivalen a entre 4 i 5 diputats dels 25 que té l'Assemblea de la Ciutat Autònoma. 

Les denúncies per sospites amb el vot per correu s'estan escampant les últimes hores a altres punts de l'estat, com a la ciutat d'Almeria o a l'illa canària de la Gomera.  

 

ARXIVAT A:
CorrupcióMalversacióEleccions autonòmiques 2023
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut