Lula da Silva sortint aquest dimecres d'un acte amb congressistes (EFE)
Lula da Silva sortint aquest dimecres d'un acte amb congressistes (EFE)
Sao Paulo

La fiscalia acusa Lula da Silva d'ocultació de patrimoni i blanqueig de diners

En la denúncia s'acusa l'expresident brasiler d'haver amagat que és propietari d'un apartament de luxe que està a nom d'una constructora investigada en el "cas Petrobras"

RedaccióActualitzat

La fiscalia de Sao Paulo acusa l'expresident del Brasil Lula da Silva d'ocultació de patrimoni i blanqueig de diners, suposadament per haver rebut un apartament d'una constructora implicada en el cas de corrupció a Petrobras. A Lula el van interrogar divendres en un altre procés relacionat amb la investigació per corrupció d'aquesta empresa de petroli.

Segons fonts periodístiques locals, en la denúncia presentada aquesta nit, el fiscal acusa l'expresident brasiler d'haver amagat que és el propietari d'un apartament de luxe en la població de Guarujá, a la costa de Sao Paulo, que està a nom de la constructora OAS, una de les investigades en el cas. Lula ha negat sempre que fos el propietari d'aquesta casa, així com d'una finca rural al municipi d'Atibaia, que també està sent investigada.

La fiscalia de Paranà, que centralitza les diligències de l'"afer Petrobras", apunta que aquestes propietats podrien estar relacionades amb el cas de corrupció de la petrolera i que haurien estat utilitzades per les constructores per disfressar el pagament de suborns.

Anar al contingut