Barcelona

La fiscal en cap de Catalunya diu que les actuacions de les clíniques d'avortament investigades són "radicalment il·legals"

La fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Teresa Compte, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que les activitats que es feien en aquestes clíniques d'avortament investigades a Barcelona eren "radicalment il·legals". Compte ha indicat que l'actuació de la justícia es fonamenta en aquest punt, però ha recordat que sobre el cas hi ha secret de sumari. Mentrestant, continua oberta la investigació policial, que hauria trobat indicis que provarien la pràctica reiterada d'interrupcions d'embarassos fora dels supòsits permesos per la legislació espanyola. No es descarten noves detencions.

Actualitzat
La fiscal en cap de Catalunya Teresa Compte ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que les activitats que es feien en aquestes clíniques investigades a Barcelona -TBC, Emecé, Ginemedez i Fundació Morín- eren "radicalment il·legals" i que en això es fonamenta l'actuació de la justícia.

Mentrestant, continua oberta la investigació policial sobre el cas de les quatre clíniques del grup Barnamèdic a Barcelona. La policia estudia la nombrosa documentació intervinguda durant l'escorcoll d'ahir i no es descarten noves detencions. Sembla que la investigació, impulsada per la fiscalia i un jutjat d'instrucció de Barcelona, hauria trobat indicis de la pràctica reiterada d'interrupcions d'embarassos fora dels supòsits permesos per la legislacio espanyola. Tot plegat, l'endemà que es detingués sis persones, entre elles el director de les clíniques del grup, Carlos Morín, i que es fessin diversos registres als centres sospitosos, situats a la part alta de la capital catalana.

La fiscal en cap també ha fet un toc d'atenció als mitjans de comunicació perquè les filtracions que fan i el paper que juguen en la difusió de certes informacions poden interferir en les investigacions sumarials i condicionar les decisions.
Anar al contingut