Mogadiscio

La fam i la sequera deixen 29.000 nens morts des del juny a la Banya d'Àfrica

La Banya d'Àfrica continua estant contra les cordes. Des del mes de juny, 29.000 nens han mort com a conseqüència de la fam i la sequera que assoten amb duresa la zona. Una esfereïdora xifra que continua creixent i les organitzacions humanitàries reclamen ajuda immediata per frenar la situació. A més, alerten que a finals d'agost la meitat del sud del país se situarà en estat de fam extrema.

Actualitzat
Somàlia està escanyada per la gana. 29.000 nens han mort des del juny per la manca d'aliments i aigua potable.

Una situació que obliga milers de persones a marxar cada dia del país per buscar ajuda en algun dels camps de refugiats de Kènia i Etiòpia, saturats per l'arribada massiva de famílies.

Només a la capital, Mogadiscio, es calcula que hi ha uns 100.000 desplaçats, mentre que als camps d'Etiòpia i Kènia hi ha més de 115.000 i 400.000 refugiats, respectivament.

En les darreres setmanes l'arribada d'ajudes internacionals s'ha multiplicat a través d'un pont aeri fins a la capital, Mogadiscio, però malgrat tot, el crític estat de la Banya africana no millora.

L'ONU ja ha declarat cinc regions del sud de Somàlia en estat de fam i no descarta ampliar aquesta declaració a altres zones en les pròximes setmanes.

Des de les organitzacions humanitàries es denuncia la manca d'actuació dels governs occidentals i s'alerta que si no s'actua amb rapidesa a finals d'agost la meitat sud del país se situarà en estat de fam extrema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut