Barcelona

La CUP, sobre els pressupostos: "Que els retirin i treballin de forma negociada en uns de nous"

Els cupaires insten el govern "que els retirin i treballin de forma negociada en uns de nous", mentre que la Generalitat s'hi nega i anuncia que els presentarà un paquet d'esmenes

RedaccióActualitzat

Reunió infructuosa aquest dimecres al matí al Parlament sobre els pressupostos. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, s'han reunit amb els diputats de la CUP Anna Gabriel i Joan Garriga per negociar l'esmena a la totalitat contra els pressupostos presentada pels anticapitalistes. La trobada, que ha durat prop de dues hores i s'ha fet al despatx del president de l'executiu un cop conclosa la sessió de control al govern amb què s'ha obert el ple d'aquest dimecres, ha servit per certificar posicions enrocades. 

Mentre que la CUP vol que el govern retiri el seu projecte i en presenti un de nou, el govern ha traslladat que no pensa fer uns pressupostos nous. Tot i això, s'han emplaçat a continuar negociant i el govern ha anunciat que presentaran a la CUP un paquet d'esmenes.

Després de la trobada, la formació cupaire ha fet un comunicat en què reitera el seu missatge sobre els comptes: "Cal una nova proposta de pressupostos, ja que el que han presentat no té marge de negociació."

"L'esmena a la totalitat és una decisió en ferm de l'organització i els ha recomanat que deixin d'especular sobre una possible retirada."

La CUP afegeix que els han traslladat que "no té cap sentit sotmetre a votació aquesta proposta de pressuposts ja que no prosperaran en cap cas" i que els han fet una recomanació:

"Que els retirin i treballin de forma negociada en una nova proposta"

Puigdemont avisa la CUP que sense comptes no es podrà aplicar la resolució de ruptura

Així doncs, a una setmana del debat parlamentari, Puigdemont i Junqueras s'han trobat amb un altre  "no"  de la CUP, un "no" que arriba malgrat els advertiments llançats pel president Puigdemont a la sessió de control. Carles Puigdemont ha avisat la CUP que sense pressupostos no es podrà aplicar la resolució de ruptura. Ho ha fet de manera implícita, evitant així un xoc frontal amb els cupaires. En aquest sentit, Puigdemont ha recordat que sense comptes no hi haurà diners ni per al pla de xoc social, ni per a política exterior ni per a tantes altres coses.

"El govern fa els deures. Una part del Parlament els ha fet fins ara. El que és molt important és que si volem completar la feina, [...]  ens permeti fer-los i tramitar els pressupostos que hem tramitat a la cambra".

En resposta a Miquel Iceta, del PSC, el president ha defensat la bondat dels comptes i demana que es puguin discutir i millorar en el tràmit parlamentari.

"Considerem encertat el que per nosaltres són uns bons pressupostos. I és clar que considerem encertat pensar i defensar que en el tràmit parlamentari s'ha de poder produir el debat per poder enriquir i millorar aquests pressupostos."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut